Game-update: Game van de Week en veel gratis games: Ozone, Blind World 2 en online Zeeslag spelen

Het is gratis wat de klok slaat in de Game-update op iPhoneclub vandaag. PirateFleet for Friends laat je online Zeeslag spelen, Ozone is een abstracte game waarbij je naar lucht moet happen, Blind World 2 neigt naar pure kunst en Grim Joggers Freestyle is een bizarre rungame. Ter compensatie kost de Game van de Week een lieve duit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU Order & Chaos Online voor iPhone en iPod touchOp vrijdagen even na 20:00 uur roept iPhoneclub de Game van de Week uit in de dagelijkse Game-update. Deze week kwam eigenlijk maar één game echt in aanmerking en die heeft de prijs dan ook in de wacht gesleept. Maar er is ook erg leuk nieuws op het front van tijdelijk gratis games: PirateFleet for Friends, Ozone, Blind World 2 en Grim Joggers Freestyle zijn spellen die iedereen mag proberen. Of: waarom je de Koninginnenacht nog even voor je uit moet schuiven.

Beter dan een fles met rum: PirateFleet for Friends

GU PirateFleet for Friends voor iPhone en iPod touchHo, stop de persen: dit spel mag iedereen downloaden. Daarom zetten we het bovenaan en presenteren we het als belangrijkste nieuws van vandaag. PirateFleet is gratis online Zeeslag spelen in een leuke vermomming. Je start een multiplayer-game en plaatst vijf schepen op de kaart. De tegenstander doet dat ook. Vervolgens krijgt elke speler vijf kanonskogels per beurt om de andere te raken. Zodra die zijn verschoten, is de ander aan de beurt. Het spel is niet real-time, maar kan op je dooie gemakkie gespeeld worden. Je wordt vanzelf aan je beurt herinnerd als de ander zijn acties heeft gedaan. Wie als eerst de vloot van de ander bombardeert, wint. Omdat het spel gratis is, krijg je wat reclameboodschappen te zien, maar die kun je doodeenvoudig voorbij klikken. Arrrrrr.
Downloaden: PirateFleet for Friends (gratis)

Gratis Blind World 2 is kunstzinnig en uniek

GU Blind World 2 voor iPhone en iPod touchHoe voelt het om blind te zijn? Dat is een vraag die Blind World 2 stelt. Of dat gevoel goed wordt gepresenteerd door dit spel is niet aan mij, maar feit is dat je met een leeg scherm begint in Blind World 2. Door de iPhone te kantelen stuit je echter op een lijntje die je uittekent door de telefoon te blijven kantelen. Zo heb je na een tijdje een vorm te pakken en als die vorm wordt gesloten, is een level geklaard en krijg je te zien wat je zojuist ‘op de tast’ hebt getekend. Het is eigenlijk meer bezigheidstherapie dan een spel waarvan je op het puntje van je stoel zit. Blind World 2 is alleen al de moeite waard om te proberen om een unieke spelervaring op te doen. Als je eraan verslingerd raakt, kun je twee extra pakketten kopen van nog eens 40 levels per stuk, voor 79 eurocent per pakket. De onderstaande trailer komt van het eerste deel dat er erg op lijkt.
Downloaden: Blind World 2 (gratis)

Rustgevende game Ozone tijdelijk gratis

GU Ozone voor iPhone en iPod touchIn Ozone ben je een bubbel lucht die zich een weg baant door abstracte omgevingen in een top-down perspectief. Ondersteund door zweverige klanken krimp je jezelf in om door doorgangen te passen, open je deuren en ontwijk je steeds meer gevaren. In bepaalde levels zijn er eindbazen die op je schieten, maar omdat het spel abstract is, voelt het nooit gewelddadig en kan het door iedereen gespeeld worden. Een gevaar dat wel altijd op de loer ligt, is een luchttekort. Een blauwe balk bovenin het scherm geeft aan hoe snel je toe bent aan nieuwe lucht die her en der over de vijftig levels verspreid liggen. Ozone is een bijzonder spel met een bijzondere visuele stijl. Op de pc, Mac- en Linux-systemen kun je er zelfs levels voor maken en die spelen op de iPhone.
Downloaden: Ozone (tijdelijk gratis)

Extreem joggen in Grim Joggers Freestyle

GU Grim Joggers Freestyle‘Ik, als voorste renner van een groep joggers, ben verantwoordelijk voor de dood van iedereen die achter me aanloopt en ik zal proberen zo ver mogelijk te lopen.’ Zet een krabbel onder deze tekst en het avontuurtje ‘extreem joggen’ begint. Met één druk op het scherm springt de koploper, met nog een druk in de lucht, maakt het peloton een hogere sprong. En nu maar zover mogelijk rennen en springen langs vleesetende planten, dodelijke punten, ijsberen, vallen, stekelige kristallen en alle andere objecten die de groep bloederig uiteen kunnen rijgen. Grim Joggers Freestyle slaat helemaal nergens op en dat is nu juist zo grappig. Omdat er van alles op het scherm gebeurt, lijkt de actie sneller en afwisselender dan in andere renspellen, al zal je in de praktijk snel genoeg nog met één mannetje rennen. Grim Joggers Freestyle en een verkapte demo voor Grim Joggers (€1,59) en daarin heb je nog veel meer bizarre parcours. Toch kan Freestyle als verslavend highscore-spelletje goed op zichzelf staan.
Downloaden: Grim Joggers Freestyle (gratis)

GAME VAN DE WEEK: Order & Chaos Online

Het is twee dagen na de release nog niet te zeggen of Order & Chaos Online net zo verslavend is als het wereldwijd gespeelde en genoten World of Warcraft, maar de eerste tekenen zien er goed uit. Uitgever Gameloft heeft een hele goede MMORPG uitgebracht waarin je een mens, elf, undead of orc aanmaakt en de strijd aangaat met andere mensen of monsters in een enorme online wereld. Order & Chaos Online kost €5,49 euro en gaat na de eerste drie maanden ook nog 79 eurocent per maand vragen. En het spel lijkt er nog mee weg te komen ook. Talloze Nederlanders hebben zich al verzameld op de Hall of Blade-server waar het een drukte van belang is. Onderstaande video van TheGameTrail toont op het eerste gezicht gesprekken, missies, menu’s en vechten. Wie het spel heeft gespeeld, weet wel beter. Die ziet enkel de meest volwassen game die tot dusver op de iPhone en iPod touch is uitgekomen.
Downloaden: Order & Chaos Online (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2011, 22:01
Categorie Games
Onderwerpen order & chaos, piraten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.