Game-update: Contre Jour, Draw Race 2, 1000 Heroz, Roll in the Hole

In de Game-update voor de iPhone en iPod touch vandaag een stapel snel te verschijnen games: Draw Race 2, Contre Jour, Roll in the Hole en 1000 Heroz is zonet uitgebracht.

MA GU 1000 Heroz frontplaatBehalve de grootste gamesbeurs ter wereld, de E3 in Los Angeles, vond vorige week ook de jaarlijkse Apple-conferentie WWDC plaats. Daar presenteerden grote speluitgevers voor de iPhone, iPod touch en iPad massaal nieuwe games, waar veelal filmopnames van op internet circuleren. Vandaag pikken we er een handje van uitgever ‘probeer maar eens meer games uit te brengen dan wij’ Chillingo uit. In de pijplijn zitten onder andere een zwarte platformer met drekkige olie, Draw Race 2 en een spelletje waarin je een bal rolt.

Inclusief bekend liedje: Contre Jour

Chillingo mengt haar afgelopen spelletjes Catch the Candy en Spoing bij elkaar en ziedaar, daar is de volgende productie alweer: Contre Jour. Het is tevens Chillingo’s tweede spel met een olie-achtige substantie in de hoofdrol, nadat Feed Me Oil van de uitgever al torenhoog in de lijst met best verkochte apps prijkt. Tja, heel memorabel zal Contre Jour er niet door worden, met zijn zwarte stijl en plakkerige katapult-actie, maar wat Chillingo presenteert tot nu toe, ziet er toch erg gelikt uit. Alleen dat liedje onder de trailer… tjonge Chillingo, neem dan een licentie op Comptine D’un Autre été L’après-midi van de Amélie-soundtrack. Kopieer niet schaamteloos hetzelfde liedje en verander twee tonen. Contre Jour verschijnt binnenkort.

Draw Race 2 gameplaybeelden

De website TouchArcade heeft bewegende beelden van Draw Race 2 vastgelegd op de WWDC op een presentatie van uitgever Chillingo (ja, alweer). De eerste Draw Race was een heel toegankelijk en vriendelijk ogend racespelletje. Je trekt van tevoren een lijn waarlangs jouw raceauto moet rijden en waarmee je een race moet winnen. Draw Race 2 handhaaft dat spelidee, maar is toch iets anders. Het spel ziet er plotseling een stuk volwassener uit. Het zal 32 tracks, 16 raceauto’s, 5 spelvarianten en 180 uitdagingen in de carrièremodus tellen. Het nieuwe is dat je een turboknop hebt, waarmee je sneller uit bochten kan spurten. Volgens ontwikkelaar RedLynx verschijnt Draw Race 2 in of rond de zomer, ook op de iPad.

Roll in the Hole: meer van het populaire

Ook op de WWDC-presentatie van Chillingo: Roll in the Hole. Hier gedemonstreerd op de iPad, wordt het een universele app waarin je rolt en balanceert met een balletje en zo level na level moet klaren. Uiteraard wacht ook hier een drie sterren-beloning voor degene die het helemaal onder de knie heeft. Het is nog niet bekend wanneer Roll in the Hole uitkomt, maar het is wel bekend dat de testversie in TouchArcade’s opname hieronder niet helemaal vlekkeloos verloopt.

Trailer van de Dag: 1000 Heroz

We blijven vandaag in hetzelfde circuit hangen met de Trailer van de Dag. De uitgever van Draw Race, RedLynx, bracht vorige week namelijk ook 1000 Heroz uit. Op papier is het het zoveelste spelletje waarin je zo snel en bekwaam mogelijk moet springen om een highscore neer te zetten. In de praktijk doet 1000 Heroz het helemaal anders. In plaats van je meteen honderd(en) levels voor te schotelen, krijg je elke dag een nieuw level om te spelen. Duizend dagen lang kun je elke dag een highscore neerzetten op een nieuw level en die score vergelijken met spelers van over de hele wereld. Beter nog: je kan een eigen groep aanmaken waarin je de scores met andere spelers in de groep kan vergelijken. Als je zilver of hoger scoort op een level, krijg je bovendien de ‘relic’ ervan. Een bewijs dat je het level die dag goed hebt gespeeld. Als of dat nog niet genoeg is, breekt er elke 20 dagen een nieuw historisch tijdperk aan in 1000 Heroz. We houden zelf niet van de zweverigheid van de besturing, maar 1000 Heroz verdient een pluim voor het concept.
Downloaden: 1000 Heroz (€0,79)

Klik hier voor meer Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2011, 18:18
Categorie Games
Onderwerpen chillingo, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.