Bordspel Connect6 op de iPad

Connect6 is een gezelschapsspel dat je op een bord speelt. Je kunt met één of twee personen dit bordspel spelen, waarbij je 6 dezelfde stenen op een rij moet krijgen.

connect6Connect6 is een bordspel voor twee personen, dat vooral in Azië wordt gespeeld. Het is complexer dan Gomoku of Renju en staat al op nummer 2 als het meest populaire bordspel in China. Met een gemiddelde van 4,5 sterren wordt de game ook nog eens hoog gewaardeerd in de App Store. Connect6 heeft een klassieke stijl en is makkelijk te spelen. Zwart is als eerste aan de beurt en plaatst de eerste steen op het Go-achtige speelbord. Daarna zijn wit en zwart afwisselend aan de beurt. Ze moeten twee stenen plaatsen op een leeg kruispunt van het speelbord.

De eerste speler die zes of meer stenen van dezelfde kleur op een rij krijgt, is de winnaar. De rijen mogen horizontaal, verticaal of diagonaal op het speelveld staan. Bij het vergelijkbare spel Gomoku moeten er 5 stenen op een rij staan en bij vier-op-een-rij moet je, zoals iedereen weet, een rijtje van 4 dezelfde stenen maken.

connect6 ipad Alleen is de speelwijze bij Connect6 iets anders omdat de spelers steeds twee beurten achter elkaar hebben. Bij de meeste andere bordspelen heeft de persoon die de eerste zet mag doen, een lichte voorsprong. Bij Connect6 is dat niet het geval. Het speelbord kan bij Connect6 van oneindige omvang zijn. Omdat je met 6 stenen te maken hebt, is de game complexer dan Gomoku en soortgelijke games. Er zitten 4 spelvarianten in: Single Game met een speelbord 11×11, 15×15 of 19×19 waarbij je tegen de computer speelt, VS Game tegen een vriend, Online Game en Puzzles. Bij de puzzles heb je de keuze uit 180 opdrachten in 5 verschillende moeilijkheidsgraden.

In de nieuwste update zijn er 30 nieuwe puzzels bij gekomen. Deze game kost normaal €1,59 maar is momenteel gratis te downloaden.

Downloaden: Connect6 (€1,59 – universele app)

Hieronder zie je hoe Connect6 op een iPhone wordt gespeeld:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2011, 15:51
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, connector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.