dPad voor iPad: weblog bijwerken met HTML-editor

dPad is een eenvoudige HTML-editor op de iPad, waarmee je blogpostings kunt maken en gemakkelijk HTML-tags, foto's, video's en linkjes kunt invoegen.

dpad htmlBloggen op de iPad is voor de echt professionele bloggers misschien wat teveel gevraagd. Apps zoals die van WordPress hebben nog teveel beperkingen: je moet linkjes handmatig invoeren en het toevoegen van plaatjes in een blogposting is ook een heel gedoe. Heb je een eenvoudig dagboekblog waarop je alleen tekstjes plaatst, dan is het echter prima te doen. dPad is een HTML-editor voor de iPad waarmee je gemakkelijk HTML-tags in de tekst kunt invoeren. Dit gebeurt via een pop-upscherm. Ook handig is dat je links, foto’s en video’s gemakkelijk kan embedden, zoals media van Flickr en YouTube en linkjes naar andere artikelen of Twitter.

Je hoeft de app niet te verlaten om de juiste link- of embedcode te vinden. Als je je tekst klaar hebt, kun je dit in de WordPress-app of in een browservenster plakken om te publiceren. Rechtstreeks publiceren vanuit de app is niet mogelijk; je kunt alleen een preview bekijken. Dat maakt dPad geschikt voor vrijwel elke blogdienst, omdat je het eindresultaat altijd nog moet kopiëren en plakken. Maar het is daarmee nog niet de ultieme oplossing.

Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je ook eens kijken naar HTML Edit (€0,79) en Editor for iPad (€2,99). Het veel fraaiere Essay (€0,79) kan ook HTML aan, maar kan het alleen importeren.

Downloaden: dPad (€5,49)

dpad ipad html editor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2011, 11:46
Categorie Productiviteit
Onderwerpen html, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.