Buurtwinkels: informatie over vergane glorie in Amsterdam

De app Buurtwinkels voor de iPhone en iPod touch geeft een overzicht een vergane buurtwinkels in Amsterdam en vertelt hun verhaal in beeld en in tekst. De applicatie is gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Buurtwinkels iPhone iPod touchHet initiatief Buurtwinkels in Amsterdam bestaat uit een website en heeft sinds kort ook een applicatie voor de iPhone en iPod touch. Het laat een deel van de geschiedenis van de Nederlandse hoofdstad zien aan de hand van buurtwinkels die ooit waren, maar niet meer zijn. Inmiddels heeft de melkboer plaats gemaakt voor de Turk, de toko, de traiteur, de olijfoliewinkel en de super. Daar gaat deze app volgens de App Store-omschrijving over.

Buurtwinkels rekent niet af met het heden omdat dingen nu anders zijn dan vroeger, maar biedt wel een leuke kijk op de Amsterdamse ondernemer ‘om de hoek’ van weleer. De applicatie behoort toe aan een museum-actie die buurtwinkels nader behandelt en loopt van 25 maart tot en met 21 augustus. De app is er dus tamelijk laat bij om deze actie te ondersteunen.

De applicatie vraagt naar je locatie, maar het is handiger op de kaart meteen te zoeken naar de hoofdstad als je niet in Amsterdam bent. Op de stad en in de omtrek staan rode pinnen die je kan aanklikken. Er verschijnt een titel bij, die verwijst naar een buurtwinkel van weleer en is voorzien van een foto en een uitgebreid verhaal.

De verhalen in de applicatie schetsen een beeld van een Amsterdam dat is geweest en van ondernemers die hun klanten kenden. Met de app is het in de hoofdstad eenvoudig om de locaties van de buurtwinkels van toen op te zoeken, omdat alle verhalen op de kaart zijn gemarkeerd.

Downloaden: Buurtwinkels (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2011, 16:09
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen amsterdam, museum, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.