Bekende iPad-app The Elements voor het eerst afgeprijsd

De bekende iPad-app The Elements is voor het eerst afgeprijsd. Met deze app maak je kennis met de periodiek systeem van de elementen.

the elementsThe Elements is een iPad-app die door Apple meermaals in het zonnetje is gezet. Deze app laat de eigenschappen van alle scheikundige elementen zien en doet dat op een visueel aantrekkelijke manier: met grote foto’s en voorbeelden van objecten waar het element in is verwerkt. Zo zie je hiernaast voor het element koper (Cu) een koperen ketting. Apple gebruikte The Elements bij de introductie van de eerste generatie iPad om de mogelijkheden van een tablet te laten zien.

De app kost normaal €10,99 maar is nu afgeprijsd naar €5,49. Nog steeds een behoorlijke prijs voor een app, maar het is de eerste afprijzing sinds de app in maart 2010 in de App Store verscheen.

The Elements wil je laten kennismaken met de schoonheid van de bouwstenen van het universum. Dit doet de app aan de hand van het periodiek systeem van de elementen, dat alle bekende scheikundige elementen bevat en dat ooit werd bedacht door Dmitri Mendelejev. Er is een Amerikaans-Engelse versie van de app, maar je kunt deze app ook in het Frans, Duits, Japans en Brits-Engels installeren (alleen de Japanse-versie is niet afgeprijsd). Jammer is dat er geen sprake is van een universele app, zodat je ook voor de iPhone-versie weer opnieuw €5,49 moet neertellen.

the elements ipad

Het boek probeert de magie van de natuur over te brengen met mooie animaties. elk object is mooi gefotografeerd en valt op z’n plek op het moment dat je de pagina opent. Elk object is volledig te roteren en van alle kanten te bekijken. Met twee of meer vingers laat je het object ronddraaien. Met je vinger kun je een object ook een zwiep geven. Er zitten videoclips in om de eigenschappen van bepaalde elementen uit te leggen. En je kunt met goedkope 3D-brilletjes alle 500 objecten driedimensionaal bekijken.

Downloaden: The Elements (van €10,99 voor €5,49)
Ook verkrijgbaar: The Elements for iPhone 4 (van €7,99 voor €5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2012, 17:56
Categorie Onderwijs
Onderwerp scheikunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.