Voorstel: gunstige fiscale regeling voor zakelijke iPads

Er komt mogelijk een andere regeling voor zakelijke tablets. Staatssecretaris Weekers stelt voor om geen onderscheid meer te maken tussen 7-inch tablets en grotere tablets. Dat is gunstig voor de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini handStaatssecretaris Weekers van Financiën stelt voor om tablets groter dan 7-inch fiscaal gunstiger te gaan behandelen. Nu moet voor tablets boven de 7-inch nog loonheffing worden betaald als bedrijven zo’n tablet aan hun werknemers geven. Een dergelijke tablet wordt als ‘computer’ gezien, terwijl bij kleinere tablets geen loonheffing hoeft te worden afgedragen omdat ze onder de noemer ‘communicatiemiddel’ vallen. Weekers wil een einde maken aan dit onderscheid in formaten en wil voortaan kijken naar het feit of een tablet noodzakelijk is voor het werk. Privégebruik is daarbij toegestaan.


De werkkostenregeling valt momenteel nog ongunstig uit voor de Apple iPad, want die valt met alle uitvoeringen (7,9-inch en 9,7-inch) in de categorie ‘grote tablet’. RTL kwam daardoor vorig jaar in de problemen toen er 3 ton loonheffing moest worden betaald voor iPads die aan het personeel ter beschikking waren gesteld. Weekers van Financiën wil af van het onderscheid, vertelde hij vandaag in een debat in de Kamer. Het formaat maakt straks niet meer uit; het gaat er uitsluitend om of een tablet noodzakelijk is voor het werk. Dat is bijvoorbeeld aan te tonen als een bedrijf papierloos is gaan werken en documenten voortaan op tablets bekeken worden. De Belastingdienst ziet het noodzakelijkheidscriterium wel zitten, ook bij andere onderdelen in de werkkostenregeling. Maar is er nog geen wetswijziging doorgevoerd en blijft nog de huidige regeling gelden.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.