Verwarring over iFone- en iPhone-handelsmerk in Mexico

Apple zou het handelsmerk iPhone kwijtraken in Mexico, zo schreven enkele blogs. Maar in werkelijkheid verloor Apple een zaak tegen het bedrijf iFone.

iphone-case-mexicoOp diverse blogs was vannacht te lezen dat Apple het handelsmerk op de naam iPhone heeft verloren in Mexico. Er zou een verkoopstop dreigen en de advocaten van het Mexicaanse bedrijf iFone zouden al op scherp staan om Apple helemaal kaal te plukken wegens reputatieschade. De werkelijkheid is anders. Apple had een rechtszaak aangespannen tegen iFone, omdat zij de merknaam ‘iFone’ hebben geregistreerd in handelsmerkklasse 38, dat betrekking heeft op telecommunicatiediensten. Die zaak heeft Apple verloren, omdat iFone kon aantonen dat ze de merknaam nog actief gebruikten. De verkoop van de iPhone in Mexico komt dus niet in gevaar en Apple dreigt helemaal niet de merknaam kwijt te raken.

Apple heeft zelf het handelsmerk ‘iPhone’ in Mexico al geregistreerd voor de klassen 9 en 28 (computers, software, camera’s, mobiele telefoons en gameapparaten) en wilde ook klasse 38 erbij hebben. De iPhone is gewoon simlockvrij in Mexico verkrijgbaar en dat blijft voorlopig ook zo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2012, 11:12
Categorie Apple
Onderwerpen handelsmerk, mexico, modmyifone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.