tinder-app

Tinder Plus in Nederland gestart met undo-functie en locatie kiezen

Tinder Plus is nu ook beschikbaar in Nederland. Met Tinder Plus heb je een undo-knop, kun je vrij zoeken op locatie en onbeperkt liken.

Tinder is ook in Nederland begonnen met de uitrol van een betaalde versie. Tinder Plus, de premium-versie van Tinder, geeft je een undo-knop waarmee je eerdere keuzes kunt terudraaien. Ook krijg je bij Tinder Plus de mogelijkheid om buiten je eigen locatie te zoeken. Gisteren was in het nieuws dat Tinder Plus in maart gaat in de VS, maar inmiddels blijkt dat Tinder Plus ook al in Nederland beschikbaar is. De premium-dienst was sinds november al in een aantal testmarkten beschikbaar, namelijk het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Duitsland.


tinder-plus-prijs

Het bijzondere aan de uitrol van Tinder Plus is dat er met meerdere prijsniveau’s wordt geëxperimenteerd. Er zijn bijvoorbeeld prijzen zichtbaar van €2,99 en €4,99. Er zijn echter ook landen waarin Tinder Plus $0,99 kost, oplopend tot zelfs $19,99. Dit wordt gedaan om te kijken hoe consumenten reageren op de prijs. Tinder is zo in staat om het meest ideale prijspunt te bepalen. In de VS zou de dienst volgens geruchten $6,99 gaan kosten, maar Tinder wil dat niet bevestigden.

tinder-plus-likesDe betaalde versie van Tinder werd in november aangekondigd en kwam daarna mondjesmaat beschikbaar in een aantal landen. Eigenlijk zou Tinder Plus eind 2014 beschikbaar komen voor alle gebruikers, maar die niet officieel aangekondigde deadline werd niet gehaald. Aanvankelijk kreeg slechts 40 procent van de gebruikers de functie te zien. Ook nu nog is Tinder Plus niet voor iedereen beschikbaar. Een aantal keer refreshen helpt.

Beperkt aantal likes

Wat ook opvalt is dat het aantal likes niet meer onbeperkt is. Je krijgt een melding te zien zoals op de afbeelding hierboven, die je dwingt om 24 uur te wachten. Door Tinder Plus af te sluiten kun je een onbeperkt aantal likes krijgen. Op de afbeelding hierboven (via @nathansakoetoe) is te zien dat het abonnement ook €9,99 per maand kan kosten.

Er komen nog meer functies beschikbaar via Tinder Plus, naast de nu bekende Undo- en Passport-functie. Dit zal afhankelijk zijn van feedback van gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 februari 2015 om 15:52
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.