Testflight-app aangepast voor watchOS 2 en App Thinning

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met watchOS 2 en App Thinning: Testflight is klaargemaakt om beide nieuwe iOS 9-functies alvast uit te testen. Het duurt echter even tot de tests op grote schaal worden uitgerold.

Testflight iOS 9 updateTwee grote nieuwe functies in iOS 9 zijn watchOS 2 en App Thinning: hiermee maken ontwikkelaars native apps voor de Apple Watch, en kleinere apps voor je iPhone of iPad. Hoewel deze functies op WWDC werden aangekondigd, hebben ontwikkelaars er tot nu toe weinig mee kunnen doen. Dat gaat met het verschijnen van een TestFlight-update verandering in komen: beta-apps kunnen nu aan de slag met zowel App Thinning als native Apple Watch-apps.


Ontwikkelaars konden al langer iOS 9-apps maken, met daarin App Thinning en watchOS 2. Het was zonder de Testflight-update echter lastig om deze app-updates op redelijke schaal te testen. Testflight wordt gebruikt om een test-update te sturen naar een groot aantal betatesters.

Native apps voor de Apple Watch worden automatisch geïnstalleerd nadat je de Testflight-update hebt gedownload – mits ‘Automatische downloads’ in de Apple Watch-app is geactiveerd. Op het moment kunnen ontwikkelaars via Testflight alleen beta-updates versturen naar interne testers. Dit betekent dat ontwikkelaars de updates met App Thinning en watchOS 2 naar maximaal 25 testers mogen sturen. Tests met externe testers – waarbij duizend man worden uitgenodigd – worden pas later in Testflight toegevoegd.

App Thinning zorgt ervoor dat slechts een deel van een app wordt geïnstalleerd. Een iPhone 4s krijgt hierdoor alleen de onderdelen nodig om de app op een iPhone 4s te draaien, waardoor bijvoorbeeld knoppen voor de iPhone 6 niet worden geïnstalleerd. De native apps voor de Apple Watch staan op het horloge geïnstalleerd, waardoor ze veel sneller zijn dan de huidige soort applicaties.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.