TestFlight introduceert desktop-app voor ontwikkelaars

TestFlight heeft een desktop-app uitgebracht voor ontwikkelaars. De app bevindt zich nog in beta en biedt alle functies van de webinterface. Ontwikkelaars kunnen feedback geven en gemakkelijker hun testteam beheren.

testflight drag ipa hereTestFlight is een uitkomst voor appontwikkelaars. In plaats van het geklooi met losse appbestanden, provisioning-bestanden en haperende downloads kunnen ze nu apps met één klik beschikbaar stellen aan testers. Die hoeven alleen maar een invite te accepteren en de app te downloaden via een linkje. De afgelopen maanden werkte TestFlight aan iets nieuws: een zelfstandige desktopapplicatie, zodat ontwikkelaars niet meer afhankelijk zijn van de browserversie en hun workflow kunnen versimpelen.

De desktop-app van TestFlight is voorlopig in beta beschikbaar voor ontwikkelaars. Tijdens het testen wordt zoveel mogelijk feedback van ontwikkelaars verzameld. In de app kun je alle beheer uitvoeren, zoals je voorheen in de browser deed. Dat houdt in: beheren van builds, beschikbaar stellen van nieuwe builds, beheren van je testteam en aanvinken/afvinken van mensen die aan een bepaalde test mee mogen doen. Bij elke tester kun je ook de permissies instellen. Wil je meedoen, dan kun je als ontwikkelaar terecht op testflightapp.com/desktop om de beta-app te downloaden en mee te doen. TestFlight is sinds kort onderdeel van Burstly. Dit bedrijf bracht TestFlight Live uit, een realtime dashboard voor appontwikkelaars waarmee ze kunnen zien hoeveel ze hebben verdiend en hoeveel acties de gebruikers hebben uitgevoerd.

TestFlight

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 12:50
Categorie Apps
Onderwerpen developers, testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.