iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Mijn Aandelen, Man Bijt Hond, EuroBiljet en meer

In de iPhone App Weekly bespreekt iPhoneclub.nl elke zaterdag de beste nieuwe applicaties van de afgelopen week. Deze week onder andere de restaurantgids IENS Toppers 2012 en Mijn Aandelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Eurobiljet aandachtspunten 50 euroElke dag komt er een gigantische stapel nieuwe applicaties uit voor de iPhone en iPod touch en selecteert iPhoneclub de meest opzienbarende, bijzondere en nuttige uit het nieuwe assortiment. Elke zaterdag aan het einde van de week maken we daaruit weer een selectie. In de iPhone App Weekly presenteren we de leukste nieuwe apps van de week nog eens, zodat je zeker weet dat je niks over het hoofd hebt gezien de afgelopen week.


Mijn Aandelen iPhone iPod touchMijn Aandelen – De Nederlandse website Belegger.nl (onderdeel van Sanoma) heeft een iPhone-app uitgebracht. Geen app met nieuwtjes uit de financiële sector, maar beheren van je aandelenportefeuille. ‘Mijn Aandelen’ is gratis te downloaden en vereist een in-app aankoop van €1,59 voor de Premium-functies. Het is misschien wat eng om je aandelenportefeuille in een dergelijke app in te voeren, maar ‘Mijn Aandelen’ vraagt niet om inloggegevens en er is ook geen koppeling met een bank.
Downloaden: Mijn Aandelen (gratis)

AW Man Bijt Hond iPhone iPod touchMan Bijt Hond – Het luchtige actualiteiten- en entertainmentprogramma Man Bijt Hond van de NCRV gaat alweer twaalf jaar mee op de Nederlandse tv. Het wordt al vanaf de lancering van het programma op elke werkdag uitgezonden, dus het archief is gigantisch. En dat archief, dat is nu volledig en gratis te bekijken op de iPhone.
Downloaden: Man Bijt Hond (gratis)

AW Ferry Corsten 20 Years iPhone iPod touchFerry Corsten 20 Years – De Nederlandse dj Ferry Corsten stond al aan de draaitafel toen een dj nog een discjockey heette en op die afgelopen twintig jaar wordt nu teruggeblikt met een speciale iPhone-albumapp. Voor 4,99 euro heb je het album 20 Years of Ferry Corsten en daar omheen een app met foto’s, een discografie, krantenknipsels en een timelapse van zijn portretfoto’s.
Downloaden: Ferry Corsten 20 Years (€4,99)

AW Awesome AW Calendar iPhone iPod touch iPadAwesome Calendar – De begrippen to-do lijst en kalender zijn soms behoorlijk met elkaar verbonden, maar toch zijn er heel wat applicaties die de combinatie van die twee functies links laten liggen. Awesome Calendar pakt het wel goed op en voegt er bovendien een notitiemogelijkheid aan toe. Bovendien geeft deze nieuwe agenda-app een eigen draai aan het uiterlijk van de maand- en weekkalender van de iPhone en ziet de applicatie er fraai uit.
Downloaden: Awesome Calendar (€2,39)

AW Weathermob iPhone iPod touchWeathermob – Weathermob is een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch die het weer een sociaal tintje geeft. Iedereen kan verslag uitbrengen in drie logo’s: hoe ziet het weer eruit, wat is je stemming eronder en waar is het ideaal weer voor? Daarnaast kan je er een onderschrift, foto en video bij uploaden die voor anderen te zien is.
Downloaden: Weathermob (gratis)

AW Eurobiljet iPhone iPod touchEuroBiljet – Betalen met vervalste briefjes is strafbaar. Daarom heeft de Nederlandsche Bank een iPhone-app uitgebracht waarmee je de kenmerken van alle eurobiljetten kan zien en controleren, van de voelbare inkt op het 5 euro-briefje tot het verkleurende cijfer op die van 500.
Downloaden: EuroBiljet (gratis)

AW Path sociaal netwerk iPhone iPod touchPath 2.0 – Voordat deze 2.0-update uitkwam was Path vooral een sociaal netwerk voor foto’s die je wilde delen met een select aantal vrienden. Je plakte net als in Instagram een filter over je foto en stuurde hem vervolgens naar je tijdlijn. De 2.0-update zorgt ervoor dat er naast het delen van foto’s meer in de app te doen is. Het is nu een soort Facebook in het klein die erg sexy oogt.
Downloaden: Path (gratis)

AW Familywall iPhone iPod touchFamilyWall – De nieuwe app FamilyWall is eenvoudig te omschrijven. Het is een uitgebreide variant op WhatsApp voor het hele gezin. Je kan er onderling en aan de hele groep berichten mee versturen, maar je kan er ook locaties mee doorgeven, contactgegevens mee uitwisselen en er een gedeelde agenda mee bijhouden.
Downloaden: FamilyWall (gratis)

AW IENS Toppers 2012 iPhone iPod touch iPadIENS Toppers 2012 – IENS heeft een iOS-app uitgebracht met de best beoordeelde restaurants van Nederland. Op het eerste gezicht lijkt het een gemakzuchtige truc: wij gaan als gebruikers op eigen kosten uit eten, moeten tijd steken in het schrijven van een genuanceerde recensie en vervolgens gaat IENS met al deze nuttige content aan de haal in een betaalde app. IENS Toppers 2012 biedt 118 toplijsten met 452 uitstekende Nederlandse restaurants.
Downloaden: IENS Toppers 2012 (€0,79)

AW Hunted iPhone iPod touchHuntedApp – De iPhone-applicatie Hunted rekent af met een zwakke sportmentaliteit. Het stuurt bloeddorstige honden, een politie-eenheid, een gevechtshelikopter of kannibalen op je af die de achtervolging op je inzetten. Virtueel welteverstaan. Zo moét je wel doorzwoegen. Van tevoren mag je zelf aangeven door welke partij je virtueel wordt achtervolgd en hoe snel die partij je achterna zit. Ook bepaal je hoeveel seconden, minuten of zelfs uren voorsprong je hebt.
Downloaden: HuntedApp (€0,79)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.