Mozilla wil geen Firefox voor de iPhone ontwikkelen

Er is geen kans op een speciale versie van Firefox voor de iPhone. Dat heeft overigens niets te maken met 'Safari-gate'. Mozilla vindt de iPhone en de licentie die Apple daarvoor hanteert te gesloten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Mozilla organiseerde gisteren een rondetafelgesprek voor bloggers. Het onderwerp was Firefox 3 en namens Mozilla waren daarbij zowel CEO John Lilly als VP of Engineering Mike Schroepfer aanwezig. Omdat Mozilla bezig is om mobiele versies van de browser voor smartphones te ontwikkelen, kwam onvermijdelijk de vraag of Mozilla ook plannen heeft om een aangepaste Firefox-versie voor de iPhone te maken. Maar die kans is miniem. Schroepfer antwoordde: “Apple heeft geen licentie geschreven waarmee dat is toegestaan”.

Om te vervolgens: “We hebben andere dingen waar we aandacht aan besteden.” De afgelopen dagen zijn de verhoudingen tussen Apple en Mozilla er niet beter op geworden. De manier waarop Apple de Safari-browser bij Windows-gebruikers naar binnen probeerde te sluizen leidde tot boze reacties van Mozilla CEO John Lilly. Interessant aan het rondetafelgesprek was trouwens dat zowel Lilly als Schroepfer een iPhone voor zich op tafel hadden liggen. Toch zeggen ze dat zowel de iPhone als Google Android gesloten platformen zijn. Ze zien meer mogelijk in een mobiel platform dat daadwerkelijk open is. “Dat komt eraan”, kijk maar naar de Nokia N810. Maar of Mozilla daarmee een deuk in een pakje boter gaat slaan?

Via: Webware

Mike Schroepfer heeft ook een eigen blog: Schrep’s blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:07
Categorie iOS
Onderwerpen firefox, licentie, open source, sdk, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.