Omnifer-cover maakt iPad makkelijker in gebruik voor blinden

De Omnifer Case is nog maar een concept, maar wel eentje die erg handig zou zijn voor blinden en slechtzienden: apps zorgen er via lichtpuntjes voor dat de bubbels in een case oplichten, waardoor teksten in braille zijn te lezen.

omnifer designOntwerper Jayson D’Alessando heeft de Omnifer iPad-cover bedacht om de iPad geschikter te maken voor blinden en slechtzienden. Het gaat nog slechts om een concept, maar als een fabrikant het aandurft, zou het een product zijn waarmee veel mensen geholpen zijn. Het vlakke scherm van de iPhone wordt namelijk omgezet naar braille, zodat je de inhoud met je vingers kunt ‘lezen’. Het ontwerp voor de Omnifer iPad-cover was te zien op Yanko Design, een website waar conceptideeën verschijnen. De Omnifer werkt met gasgeladen bubbeltjes, die door een chemische reactie uitzetten zodra ze worden blootgesteld aan licht. Apps moeten daar dan ook rekening mee houden: er verschijnt een patroon van lichtpuntjes op het scherm, dat vervolgens ervoor zorgt dat de bubbeltjes opzwellen.

De braillepuntjes zijn vervolgens met de vinger te lezen. De benodigde technologie is nog niet beschikbaar, maar de uitvinding heeft zeker potentie.

Meer info: Yanko Design

omnifer case blinden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 18:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen blind, slechtziend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.