Ngmoco haalt 25 miljoen op voor nieuwe iPhone-applicaties

Ngmoco, de maker van onder andere Rolando, heeft 25 miljoen dollar opgehaald om in het bedrijf te investeren. Hiermee hebben ze de mogelijkheid om nog meer iPhone- en iPad-games te maken.

Ngmoco en FreeverseNgmoco, de maker van onder andere Rolando, heeft 25 miljoen dollar investeringsgeld opgehaald. Hiermee hebben ze de mogelijkheid om nog meer iPhone-games te maken. Het bedrijf heeft tevens het iPhone-ontwikkelingsbedrijf Freeverse overgenomen, bekend van de games Flick Fishing en Moto Chaser. Het totaalbedrag dat ngmoco tot nu toe opgehaald heeft is meer dan 40 miljoen dollar, dat voornamelijk wordt gebruikt voor ontwikkeling en reclame. Hiermee wil ngmoco de concurrentie voor zijn, aldus oprichter Neil Young.

Young ziet ook veel mogelijkheden voor games op de iPad:

I think Apple has found a way to do a home game console without doing a home game console.

De overname van Freeverse is bedoeld om bij de lancering van de iPad al meteen 6 games klaar te hebben. Eerder uitgebrachte spellen zoals Touch Pets Dogs en Eliminate Pro wil ngmoco ook beschikbaar maken op de iPad. Freeverse heeft al enkele iPhone-games in de App Store beschikbaar, die om te zetten zijn. Samen met Freeverse wil ngmoco dit jaar meer dan 40 iPhone-games uitbrengen. Eerder verschoof ngmoco al van volledig betaalde iPhone-games naar het aanbieden van proefversies, om te zorgen dat de games op zoveel mogelijk iPhones worden geïnstalleerd.

Bron: GamesBeat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2010, 10:55
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.