Apple reageert op verwijderen seksuele applicaties uit App Store

Inmiddels is het alweer enkele dagen geleden dat Apple meer dan 5000 seksueel getinte applicaties uit de App Store heeft verwijderd. Nu heeft Apple een officiële reactie gegeven betreft deze schoonmaak van applicaties.

Erotische applicaties verbodenInmiddels is het alweer enkele dagen geleden dat Apple meer dan 5.000 seksueel getinte applicaties uit de App Store heeft verwijderd. Zelfs onschuldige applicaties over badkleding ontkwamen niet aan de schoonmaakactie. Apple heeft nu een officiële reactie gegeven over het weghalen van deze applicaties. Phil Schiller legde in een interview met de New York Times uit waarom Apple bijna alle erotische applicaties verwijderd heeft. Applicaties zoals die van de Playboy zijn echter nog wel in de App Store te vinden. Phil zegt hier over:

It came to the point where we were getting customer complaints from women who found the content getting too degrading and objectionable, as well as parents who were upset with what their kids were able to see.


Hiermee geeft hij dus aan dat het voornamelijk de klachten zijn die Apple heeft doen besluiten om de applicaties te verwijderen. Wat je ook van deze reden vindt, maakt niet uit: Apple bepaalt de regels. Toch zijn er genoeg ontwikkelaars boos om het feit dat sommige applicaties nog wel in de App Store zijn blijven staan. Phil beantwoordt de vraag waarom een applicatie zoals Playboy nog wel in de App Store staat met het volgende:

The difference is this is a well-known company with previously published material available broadly in a well-accepted format.

Hiermee zou Apple dus voorrang geven aan gevestigde merken en kleinere merken die (waarschijnlijk) meer werk verzet hebben om de applicatie in de App Store te krijgen een kleinere kans van slagen geeft, ook al zijn deze erotisch getint. Er is een (grote) markt voor erotiek dus waarom zouden deze ontwikkelaars geen eerlijke kans krijgen om hier een zakcentje uit te kunnen verdienen? Apple heeft niet voor niets een filter ingebouwd vanaf iPhone 3.0 om applicaties voor 17 jaar en ouder te mijden. Wat vind jij ? Ben jij geholpen nu deze applicaties uit de App Store zijn verwijderd?

Bron: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2010, 10:42
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.