Mobile World Congress niet naar Amsterdam

Mobile World Congress komt niet naar Amsterdam. De stad is afgevallen in de race om de Mobile World Capital.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobile world capitalOver twee weken is het zover: dan komt iedereen die ertoe doet in de mobiele industrie naar Barcelona. Op Mobile World Congress worden veel nieuwe toestellen aangekondigd en komen de belangrijkste ontwikkelingen in de mobiele industrie aan bod. De afgelopen jaren vond Mobile World Congress in Barcelona plaats, maar de organisatie is op zoek naar een nieuwe locatie. Nederland was bezig met een lobby om MWC naar Nederland te halen, maar is helaas afgevallen.

Nederland viel in de laatste ronde af in de strijd om zich tussen 2013 en 2017 Mobile World Capital te mogen noemen. Parijs, Milaan, Munchen en Barcelona haalden wel de laatste ronde. Rond de zomer zal bekend worden welke stad vijf jaar lang de grootste Europese telecombeurs mag organiseren.

De titel Mobile World Capital gaat overigens nog iets verder dan het organiseren van een beurs, want de stad zal ook de rest van het jaar het centrum worden van de telecomindustrie. Mobile World Congress wordt elk jaar georganiseerd door de GSMA, het samenwerkingsverband van bedrijven in de GSM-industrie. Ze vertegenwoordigen bijna 800 telecomproviders uit 219 landen. Mobile World Congress is gericht op vakmensen en trekt dit jaar zo’n 50.000 bezoekers. Apple is traditiegetrouw niet van de partij; wel zijn er ontwikkelaars en accessoiremakers te vinden.

Naast het congres wil de GSMA in de gekozen stad een Mobile World Festival met concerten, tentoonstellingen en films organiseren, gericht op het algemene publiek. Er zouden kleinere congressen, musea, winkelactiviteiten, kantoorruimtes, een mobiel café en andere activiteiten op het programma staan, waar de gekozen stad vijf jaar lang van kan profiteren.

Meer info: www.mobileworldcapital.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2011, 23:41
Categorie Round-up
Onderwerpen barcelona, beurs, mobile world congress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.