Ministerie VROM in gesprek met Apple over batterij-richtlijn

Het ministerie van VROM zal zich coulant opstellen tegen fabrikanten zoals Apple, die producten verkopen zonder verwisselbare batterij. VROM is in gesprek met Apple.

iphone batteryDe nieuwe Europese richtlijn waardoor de verkoop van de iPhone en iPod touch in gevaar komt, zal niet meteen tot dramatische toestanden leiden. Het ministerie van VROM is in gesprek met Apple en zal zich coulant opstellen tegenover producenten van consumentenelektronica met niet-verwisselbare batterij, aldus VROM-woordvoerder Jan-Jaap Eikelboom. Fabrikanten kunnen zich beroepen op uitzonderingen.


Er zijn drie redenen waarom een fabrikant van de richtlijn mag afwijken: om medische redenen, als de data-integriteit of de veiligheid in gevaar komt. Fabrikanten moeten in het gesprek met VROM aantonen hoe snel ze aan de regeling kunnen voldoen of aangeven dat ze beroep willen doen op de uitzonderingsregel.

De woordvoerder weet nog niet of alle elektronica die niet aan de richtlijn voldoet, uit de winkels gehaald moet worden. VROM is in gesprek met Apple over de gevolgen van de nieuwe voorschriften, die al op 26 september van kracht werden. Mogelijk kunnen de huidige iPhones die nog in de winkel liggen gewoon verkocht worden en gaat de regel alleen gelden voor toekomstige modellen.

Via: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2008, 8:00
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, overheid, verbod, verkopen
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.