iPhone met 66,6% meestgebruikte mobiele browser

Bijna tweederde van de zoekacties via een mobiele browser werden in februari uitgevoerd vanaf een iPhone, blijkt uit cijfers van Net Applications. Android is een opvallende nieuwkomer op de vierde plaats.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobile-web-shareNet Applications brengt regelmatig een overzicht uit van marktaandelen van mobiele browsers. Zo ook deze keer, gemeten over de maand februari. Bijna tweederde van de zoekacties via een mobiele browser werden in die maand uitgevoerd vanaf een iPhone, blijkt uit de cijfers. Android is een opvallende nieuwkomer: met 6,15% marktaandeel staat het op de vierde plaats en is het inmiddels even groot als Symbian.

Wanneer concurrenten als BlackBerry en Android zo sterk groeien, kan het percentage van de iPhone (momenteel 66,61%) op termijn wel eens lager uitvallen. Maar, zegt Net Applications, “This does not mean that iPhone web browsing is shrinking, because the overall market is growing rapidly.”

Het gebruik van de BlackBerry-browser is nog zo laag, dat het in de categorie ‘overig’ is opgenomen. Eigenlijk vreemd, want er zijn toch heel wat BlackBerry’s in omloop? Het tegenvallende resultaat komt door de manier waarop Net Applications meet: “Our mobile share methodology measures share for browser capable mobile devices. This means the mobile device must be able to render HTML pages and javascript. Visits to WAP pages are not included.”

Een marktaandeel van 67%… reden genoeg voor website-eigenaren om hun website aan te passen voor de iPhone? Dat zou mooi zijn, maar het hoeft niet met bloedspoed te gebeuren. Als je alle besturingssystemen samen neemt heeft de iPhone niet meer dan 0,48 procent marktaandeel. De meeste mensen internetten nog steeds via de desktop. Alleen wanneer je een website hebt die specifiek voor mobiel gebruik bedoeld is (of over mobiele telefoons gaat) heeft het zin om haast te maken.

AdMob deed eerder een soortgelijk onderzoek, waaruit bleek dat de iPhone goed is voor de helft van het mobiele verkeer op smartphones in de VS. De cijfers van Net Applications hebben echter betrekking op alle mobiele telefoons (niet alleen smartphones) en niet alleen de VS, maar wereldwijd.

Aanvulling: pak je trouwens het marktaandeel van de iPod touch erbij, dan komt Mobile Safari zelfs op 77 procent, zoals Macfreak heeft berekend.

Via: Fortune Blogs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:26
Categorie iDevices
Onderwerpen markt, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.