iPhone 4S in één dag meer dan 1 miljoen keer besteld

In één dag is de iPhone 4S meer dan 1 miljoen keer besteld, zo maakte Apple bekend. De verkoop van het toestel start in Nederland en België op 28 oktober.

iphone-4sApple heeft bekendgemaakt dat de iPhone 4S in één dag meer dan 1 miljoen keer is besteld. Afgelopen vrijdag startte de voorverkoop van het nieuwe toestel in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland, Japan, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Dit aantal overstijgt dat van de iPhone 4, die tijdens de voorverkoop ruim 600.000 keer werd besteld.

“We zijn helemaal stil van het overweldigende enthousiasme waarmee iPhone 4S is ontvangen”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “Nog nooit eerder zijn er zoveel bestellingen voor een nieuw Apple product op de eerste dag gedaan en we zijn erg blij dat onze klanten net zo weg zijn van iPhone 4S als wij.”

Aanstaande vrijdag 14 oktober vanaf 8.00 uur lokale tijd start in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland, Japan, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk de officiële verkoop van de iPhone 4S. Vanaf 28 oktober is de nieuwe iPhone in nog eens 22 landen verkrijgbaar, waaronder Nederland en België. De iPhone 4S is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit met 16, 32 of 64 GB opslagcapaciteit. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in Duitsland is het toestel los verkrijgbaar vanaf €629.

De iPhone 4S is door Apple op dinsdag 4 oktober geïntroduceerd en is de opvolger van de iPhone 4. Het uiterlijk van de iPhone 4S is hetzelfde als de iPhone 4, maar intern is er wel het een en ander veranderd. Zoals een dual-core A5-processor die twee keer sneller is dan de A4 van de huidige iPhone en een verbeterde camera van 8 megapixels (3264×2448), met zo’n 60 procent meer pixels dan de camera van de iPhone en video-opname in 1080p Full HD-kwaliteit. Andere vernieuwingen betreffen verbeterde batterijduur en ontvangst. Ook nieuw is de virtuele assistent Siri, waaraan je vragen kunt stellen en uitgesproken opdrachten kunt laten uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 15:34
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 4s, preorder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.