IMDb zoekt naar ideeën voor iPhone-app

IMDb is bezig met een eigen iPhone-applicatie. Ze roepen de community op om ideeën aan te dragen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imdbFilmliefhebbers opgelet! IMDb, de bekende database met filminformatie, is van plan om een iPhone-applicatie te ontwikkelen. Ze hebben alleen nog wat ideeën uit de gebruikerscommunity nodig om te achterhalen wat mensen zoal van een dergelijke applicatie verwachten. Wil je kunnen aanvinken welke films je al bekeken of in je collectie hebt? Wil je alle informatie van de website tot je beschikking hebben, inclusief trivia en de mogelijkheid om kaartjes te kopen? Of moet het overzichtelijk blijven en is een eenvoudige applicatie goed genoeg?

De oproep voor ideeën werd gedaan door de IMDb iPhone Guy, via het beheeraccount van het IMDb-forum, dus de plannen zullen echt zijn. De eerste suggesties omvatten onder andere top 10-lijstjes, een zoekfunctie, het invoeren en bekijken van ratings en toegang tot trailers. En gratis, graag!

Op dit moment is er al wel een soort filmencyclopedie in de App Store te vinden: Movie Brain (€2,39). Die bevat allerlei offline filminformatie, maar biedt eigen informatie en heeft niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld met je IMDb-account in te loggen. Verder kun je via een IMDb-webapplicatie ook al langer de database raadplegen. Het gaat daarbij om een onofficiële webapplicatie die je bij het invullen van een zoekwoord doorstuurt naar de volledige website imdb.com.

Via: IMDb Forum
Tipgever: Ernst

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen database, imdb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.