RipDev introduceert navigatiesoftware: iDA Europe (jailbreak)

RipDev brengt navigatiesoftware voor de iPhone uit: iDA Europe. Voor $109,99 kom je in bezit van de software, die door Sygic en Vobis Computer is ontwikkeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sygicHet lijkt me een goed idee om met het slechte nieuws te beginnen. iDa wordt mede door RipDev op de markt gebracht en dat betekent meestal dat het geld gaat kosten. Veel geld! $109,99 moet je betalen voor de “first commercial GPS turn-by-turn navigation software”, ontwikkeld door Vobis Computer Rusland en het Slovaakse bedrijf Sygic. De software heet iDA Europe, wordt geleverd met TeleAtlas-kaarten van februari 2009 en gedistibueerd door RiPDev. Gelukkig is er een trialversie van 7 dagen.


Sygic, waar kennen we die ook alweer van? Ze lieten navigatiesoftware voor de iPhone zien op de CeBIT en zouden de software ook al bij de App Store hebben ingediend. Eigenlijk gingen we er vanuit dat Sygic zou wachten op iPhone OS 3.0 omdat navigatiesoftware daarin wél is toegestaan. Maar Sygic lijkt voor een andere oplossing te kiezen: een jailbreak-applicatie die via RipDev wordt gedistribueerd.

De Europaversie kost $109,99 en de speciale versie voor Rusland $59,99. Tijdens de testperiode staan alle functies onbeperkt tot je beschikking. Een licentie geeft je het recht om op één iPhone te installeren. Je krijgt gratis 1.x upgrades en een jaar e-mailondersteuning. RipDev raadt aan om via de desktop te downloaden via InstallerApp, aangezien de bestanden in totaal 2GB groot zijn (alleen Rusland is 160MB). Installeren kan ook via Cydia of Icy.

Screenshots van iDA zijn nog niet vrijgegeven. De afbeelding bovenaan dit artikel is een screenshot van de normale mobiele versie van Sygic-navigatiesoftware, die deze aanbieder voor andere telefoons ontwikkelt.

De benodigde Cydia-repo is http://apt.ripdev.com.

Meer info: iDA Europe

Wie navigatiesoftware voor de iPhone zoekt, kan al langer terecht bij het niet-commerciële xGPS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2009 om 1:17
Categorieën
iOS, Jailbreak
83 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.