iCulture iKids logo

iKids week 28: Spongebob, Hello Kitty en meer

In de iKids van deze week duiken we onder water met Spongebob, gaan we de lunch voor Hello Kitty verzorgen en bespreken we 3 succesvolle apps van Toca Boca.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo De cadeautjes van deze week zijn drie Toca Boca apps die de ontwikkelaar in het geniep gratis heeft gemaakt: Toca Band, Toca Doctor en Paint My Wings. Eveneens de moeite waard is de leuke applicatie van Spongebob, waarmee kinderen van 9 tot 11 jaar minigames kunnen spelen. Alle ingrediënten uit de succesvolle serie zijn aanwezig, van Patrick de zeester tot onderwatereekhoorn Sandy Wang. Tot slot bespreken we Hello Kitty Lunchbox, een app waar Apple goed mee uitpakt en die na verschijning vrijwel meteen op eenzame hoogte in de toplijst voor kinderen stond. De hoogste tijd om eens te kijken of de applicatie met het Japanse katje zijn plekje verdient.

Spongebob – een krankzinnige wedstrijd in Bikinibroek

De Spongebob-applicatie van Nickelodeon staat al weken hoog in de lijst met bestverkochte kinder-apps, en met reden. De app is net zo prettig gestoord als de serie. Het geheel speelt zich af in het bekende onderwaterdorp Bikinibroek, waar kinderen van 9 tot 11 jaar allerlei minigames kunnen spelen. Poets de tanden van Gerrit de zeeslak of ga op zoek naar plankton op de bodem van de zee. Of ga aan de slag met de oude waarzeggersmachine van meneer Krab, samen met Spongebob en Patrick. Door minigames te winnen verzamelen kinderen waarzeggerskaarten, die op hun beurt weer nieuwe spellen ontgrendelen. Het is ook mogelijk om pakketten met kaarten te kopen. Het einddoel is pas volbracht als de Grote Wumbozi (de oude waarzegger in de machine) is verslagen.

Spongebob

Hello Kitty Lunchbox

In de Lunchbox-app gaan kinderen van 6 tot 8 jaar samen met Hello Kitty een lunch klaarmaken, om deze vervolgens in een door henzelf versierde broodtrommel mee te nemen. In de schoolkantine kunnen ze kiezen uit vier lunchrecepten, waarvan alleen de sandwiches gratis zijn. Kies het bordje, het brood en het beleg; snij en mix de ingrediënten door over het scherm te vegen of met de iPad te schudden. Hoewel we ons goed kunnen voorstellen dat Hello Kitty-fans deze applicatie in hun armen zullen sluiten, rijzen de kosten van alle in-app aankopen naar onze mening wel een beetje de pan uit. Wie andere recepten wil maken of mooie keukenmachines wil gebruiken moet al snel in de buidel tasten. Een extra lunchrecept kost €2,99, net als alle keukenapparatuur. Om alle opties beschikbaar te maken betaal je €9,99.

Hello Kitty Lunchbox

Drie Toca Boca apps gratis

Toca Boca behoort tot de grote namen in de kinder-apps, met meer dan 150 man in dienst en kantoren in San Francisco, New York en Stockholm. Doordat ze iedere drie maanden een nieuwe app uitbrengen zou je bijna vergeten dat er ook nog oude apps van de ontwikkelaar bestaan, die eveneens erg leuk zijn. En laat Toca Boca nou net drie exemplaren stilletjes gratis hebben gemaakt, terwijl ze eerst €2,99 kostten. Zo zijn het goedgewaardeerde Toca Band, Toca Doctor en Paint My Wings nu kosteloos te installeren. In Toca Band stellen kinderen met fantasiefiguren een eigen band samen, in Paint My Wings versieren ze de vleugels van vlinders met fruit en in Toca Doctor ontdekken ze spelenderwijs het menselijk lichaam. Allemaal aanraders, allemaal gratis: sla je slag.

Toca Boca

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.