iCulture iKids logo

iKids week 37: Peppa’s Activity Maker, Fallen en meer

In de iKids van deze week gaan we knutselen met Peppa het varken, spelen we het mystieke Fallen en bespreken we de fikse update van Toca Life: City.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Sinds deze week heeft varkentje Peppa weer nieuwe Nederlandstalige apps in de App Store, waarvan Activity Maker de meest opvallende is. Met die applicatie kunnen verveelde kinderen een leuk knutselproject zoeken om de zinnen te verzetten. Maar ook de update van Toca Life: City, de kosmopolitische versie van Toca Life: Town, is het vermelden waard. In die virtuele wereld kunnen kinderen voortaan ook het theater bezoeken en al hun stedelijke activiteiten vastleggen en delen. Het mystieke Fallen is weer van een hele andere categorie. In dit spel voor jong en oud moet je vallende stippen op de juiste plek zien op te vangen, begeleid door ontspannende muziek.

Toca Life: City

In Toca Life: City kunnen kinderen in een hippe setting (denk: bakstenen muren, retro meubels en foodtrucks) thuis rondhangen, iets gaan eten in een restaurant, nieuwe kleding voor je personage kopen of langs de kapper rennen voor een nieuwe coupe. Nu heeft de applicatie van de bekende ontwikkelaar een fikse update gehad, die het geheel weer een tikkie leuker maakt. Zo kun je voortaan alles wat je doet fotograferen of filmen, om vervolgens naar vrienden te sturen. Of het nieuwe theater bezoeken, waar kinderen zich kunnen verkleden en wervelende shows kunnen weggeven. Daarnaast heeft de app nu nog meer activiteiten die bij het leven in de stad horen, zoals een barbecue geven in jouw eigen loft of de stadskrant lezen voor leuke hotspots. Toca Life: City is een aanrader, zeker na deze update.

Fallen

Fallen is een leuk en verslavend spel met een strakke minimalistische uitstraling. In de app komen rode, groene en blauwe balletjes in een flipperkastachtige omgeving naar beneden vallen. Onderin vang je ze op met een draaischijf, met dezelfde kleuren aan elke kant. Wanneer het groene balletje op de groene kant van de draaischijf landt levert dat punten op, maar als hij drie keer op een andere kleur valt ben je af. Gaandeweg vallen de ballen steeds sneller en wordt het spel steeds moeilijker, maar er zijn gelukkig ook meer power-ups te verdienen. Dat klinkt misschien stressvol, maar door de animaties en serene muziek is dat niet hoe je dit spel beleeft. Fallen is gratis te downloaden en maakt geen gebruik van in-app aankopen.

Peppa’s Paintbox en Peppa’s Activity Maker

In Peppa’s Activity Maker worden kinderen aangemoedigd eigen knutselprojecten te starten, zoals een insectenhotel of een zelfgemaakte trommel. De app is ideaal voor kinderen die zich vervelen: ze hoeven alleen maar aan te geven of ze binnen of buiten willen spelen en hoe lang de activiteit mag duren. Daarna komt Peppa met een suggestie die bij hun wensen aansluit. In totaal zijn er 31 projecten beschikbaar, daarmee zijn kinderen dus zeker een tijdje zoet. Peppa’s andere nieuwe app Paintbox is ook een kijkje waard. Het is een vrolijk en uitgebreid tekenspel dat kinderen ook met geluid laat ‘verven’. Laat je niet voor de gek houden door de Engelse namen van deze gratis apps, beide spellen zijn Nederlandstalig.

Peppa's Activity Maker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.