google translate app

Google Translate camera-vertaling ondersteunt nu ook Nederlands (en 19 andere talen)

De handige en toffe cameravertaalfunctie van Google Translate ondersteunt vanaf vandaag 20 nieuwe talen, waaronder het Nederlands. Vertaal fysieke tekst nu gemakkelijk met je iPhone.

google translate app

Google’s vertaal-app Translate werd begin dit jaar een stuk gemakkelijker door teksten realtime te vertalen met je camera. Deze functie wordt vandaag verder uitgebreid met ondersteuning voor nieuwe talen, waaronder het Nederlands. Google zegt dat de functie vanaf vandaag wordt uitgerold – bij onze tests kunnen we er nu al gebruik van maken, zonder dat we een update hoeven te installeren.


Deze futuristische functie om met je iPhone-camera tekst te vertalen was tot nu toe voor slechts zeven talen beschikbaar. Google Translate breidt dit aantal vandaag verder uit met twintig nieuwe talen, zodat je nu ook in realtime verkeersborden en andere fysieke documenten naar het Nederlands ziet veranderen op je iPhone-display.

Twintig nieuwe talen

Naast het Nederlands worden ook Deens, Fins, Hongaars, Indonesisch, Noors, Zweeds, Turks, Filipijns en meer aan de app toegevoegd. Bekijk de volledige lijst met beschikbare talen in de blogpost van Google.

De mogelijkheid om je iPhone-camera als vertaalmachine te gebruiken is afkomstig van Word Lens, een afzonderlijke app die eind vorig jaar ingebouwd werd in Google Translate.

Lees ook: Google Translate-app kan teksten nu realtime vertalen

Zo werkt het

Translate-Nederlands-EngelsHet werkt zo: nadat je de gewenste twee talen hebt geselecteerd waar je van en naartoe wilt vertalen, tik je op het camera-icoontje om de cameravertaling te activeren. Daarna is het aan jou om de tekst in het vakje op je scherm op de foto te zetten. Daarna veeg je met je vinger over de woorden die je vertaald wilt hebben.

Naast de toevoeging van de nieuwe talen is Google Translate er ook sneller en betrouwbaarder op geworden, zelfs met een slechte internetverbinding. Dit moet vooral merkbaar zijn op het gebied van stemvertaling. De update is vanuit de app doorgevoerd, zodat je niet naar de App Store hoeft te gaan om Google Translate van een update te voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.