Gerucht van de dag: iPhone komt op 20 juni

De tv-zender CNBC bereikte miljoenen mensen met de mededeling dat de iPhone op 20 juni komt. Dat is een datum die we nog niet eerder gehoord hebben. Maar de bron is niet echt betrouwbaar: een telefoonwinkel van AT&T.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het tv-station CNBC zegt dat de iPhone op 20 juni wordt gelanceerd. In het beleggersprogramma On the Money wordt gezegd dat het over 27 dagen zover is. Hoe ze dat weten? Van een medewerker in een AT&T-winkel. Maar wacht, zei de manager van een andere winkel niet dat het 29 juni zou worden? Bij elke datum is wel iets bijzonders te verzinnen: zo is 20 juni de datum waarop de training van de iPhone-supportmedewerkers afloopt.

Gizmodo dacht het slimmer aan te pakken om de lanceerdatum van de Jesus Phone te achterhalen (je kunt hier ook de video zien). Drie Gizmodo-medewerkers openden een zakenaccount voor Gizmodo en kwamen in contact met iemand van de Business Marketing Group. Die vertelde dat de iPHone op 11 juni besteld kan worden en vanaf 12 juni leverbaar is. De 11e is de WWDC-keynote van Steve Jobs en de 12e is een dinsdag; de meest gangbare dag waarop Apple producten uitbrengt. Jobs kan dan in zijn presentatie zeggen “dat de iPhone vanaf morgen beschikbaar is”. Klinkt een stuk beter dan te zeggen: “als de helpdesk er klaar voor is”. Een hele tijd geleden noemde CNET ook al dat de iPhone op 11 juni beschikbaar zou zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.