Tip: sneller zoeken met Spotlight op de iPhone

Je kunt de snelheid waarmee Spotlight zoekt versnellen door niet alle opties aan te vinken. Vooral bij de iPhone 3G heeft dat zin.

spotlightEen tip om het zoeken met Spotlight op de iPhone te versnellen. Zeker bij de iPhone 3G kan het zoeken met Spotlight behoorlijk traag verlopen. Na de update naar iOS 4.x is je toestel veel trager geworden: het opstarten van de instellingen duurt een paar seconden en het opstarten van de camera moet je nog veel langer wachten. Voor de Spotlight-functie is er een manier om de boel te versnellen. Spotlight zoekt in je adresboek, muziekbibliotheek, podcasts, audioboeken, notities, mail en nog veel meer. Door het aantal opties te beperken zoek je veel sneller. Gebruik je Spotlight voornamelijk om applicaties te starten en mensen te bellen, dan kun je de andere opties gewoon uitschakelen.

Ook kun je de volgorde waarmee Spotlight zoekt veranderen. Muziek, podcasts en video’s zet je dan onderaan de lijst. Handig en veel sneller! Je bereikt de SpotLight-opties via Instellingen -> Algemeen -> Spotlight zoekactie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2010, 15:06
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 3G, spotlight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.