Gerucht: Apple werkt aan wereldversie van iPhone

Apple zou volgens geruchten van investeringsbedrijf OTR Global werken aan een iPhone die wereldwijd te gebruiken is. Het toestel wordt gemaakt door een dochterbedrijf van ASUS en is compacter dan het huidige model.

iPhone wereldtelefoonGeruchten over de zoveelste iPhone nano kennen we nu wel, maar wat OTR Global te zeggen heeft over een nieuw type iPhone zou wel eens wat meer hout kunnen snijden. OTR Global beweert dat Apple bezig is met een wereldversie van de iPhone. Het gaat daarbij om een hybride iPhone, geschikt voor GSM/UMTS en CDMA-netwerken, zodat Amerikanen het toestel ook op de Verizon- en Sprint-netwerken kunnen gebruiken. De nieuwe iPhone zou gepland zijn voor het derde kwartaal van 2010.

In de VS gaan al een paar weken geruchten dat er een einde komt aan het exclusieve contract tussen Apple en AT&T. Verizon wordt daarbij voortdurend genoemd als beoogde tweede aanbieder voor de iPhone. Het probleem is alleen, dat de huidige GSM-versie van de iPhone niet gebruikt kan worden op Verizon’s netwerk. De term ‘wereldtelefoon’ is dan ook wat overdreven, want zoals dit Wikipedia-artikel laat zien wordt GSM wereldwijd in meer dan 200 landen gebruikt, terwijl gebruikers van CDMA vooral in de Verenigde Staten zitten. De iPhone is eigenlijk al een wereldtelefoon. Voor de verkoopcijfers in de VS kan de nieuwe versie van de iPhone een enorme stimulans betekenen: Amerikanen klagen al jarenlang over de slechte dekking en het wegvallen van gesprekken bij AT&T.

OTR Global meent dat de nieuwe versie van de iPhone beschikt over een kleiner, 2.8 inch scherm en een kleinere behuizing. Het zal worden gemaakt door een dochter van ASUS, Pegatron. OTR heeft de geruchten gehoord van bronnen bij Taiwanese toeleveranciers.

Via: PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2009, 14:04
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen cdma, oorlog, umts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.