Fonteer-Icoon.

Fonteer: voeg nieuwe lettertypes toe aan iOS

Dankzij Fonteer verrijk je het aanbod aan lettertypes op je iPhone of iPad. Hierdoor kun je meer lettertypes kiezen tijdens het maken van documenten, bijvoorbeeld in Pages.

Fonteer-Icoon.Als je vaak tekstdocumenten op je iPhone of iPad maakt in bijvoorbeeld Pages, maar daar niet genoeg interessante lettertypes kunt vinden, is er een handige app waarmee je heel veel verschillende lettertypes kunt toevoegen. Fonteer is gemaakt door Design Luscinia, een Nederlands bedrijfje dat gevestigd is in Noord-Brabant.

Toetsenborden toevoegen via profielen

Fonteer maakt handig gebruik van de mogelijkheid om zogenaamde profielen toe te voegen aan je iPhone of iPad. Met Fonteer voeg je allerlei lettertypes toe uit de catalogus van Google Fonts. Op deze eenvoudige manier verrijk je het aanbod aan lettertypes dat je kunt gebruiken om documenten mee te tikken in bijvoorbeeld Pages of Keynote.

Voeg een lettertype toe in Fonteer. Selecteer een lettertype in Fonteer.

Maar hoe werkt dat dan, een lettertype aan het systeem toevoegen? Om gebruik te maken van nieuwe lettertypes, is wel een kort stappenplan nodig, waarbij je zowel gebruikmaakt van de Fonteer-app als het sturen van een e-mail. Zo voeg je een nieuw lettertype toe:

    Profielen in iOS via Fonteer.

  1. Open Fonteer en maak een nieuwe collectie aan. Deze kan elke naam hebben.
  2. Voeg vervolgens een lettertype toe aan deze collectie. Tik op het plusje en kies Google Fonts.
  3. Kies een geschikt lettertype en kies Add to collection.
  4. Selecteer Install fonts en verstuur de opgemaakte mail naar jezelf.
  5. Open de bijlage uit de e-mail en installeer het profiel.

Via een profiel worden de geselecteerde lettertypes vervolgens op je toestel geïnstalleerd. Hierdoor kun je deze gebruiken in allerlei apps die gebruikmaken van de verschillende lettertypes die beschikbaar zijn in iOS. Via de gratis versie kun je tot drie lettertypes installeren, terwijl je met de betaalde versie van Fonteer een ongelimiteerd aantal lettertypes kunt toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2016, 19:30
Categorie Apps
Onderwerp lettertype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.