Chinese iPhone-deal eindelijk rond: verkoop vanaf vierde kwartaal

Na maanden van speculatie is het nu eindelijk officieel: China Unicom heeft een persbericht rondgestuurd om de iPhone-deal aan te kondigen. De iPhone is vanaf het vierde kwartaal beschikbaar in twee varianten zonder Wi-Fi.

iphone chinaNa maanden van speculatie is het nu eindelijk officieel: China Unicom heeft een persbericht rondgestuurd om de iPhone-deal aan te kondigen. Apple-woordvoerder Alan Hely bevestigt de deal eveneens. China Unicom krijgt het tweejarige exclusieve recht om de iPhone te verkopen. Er zijn geen afspraken gemaakt over omzetdeling (revenue sharing), meldt de Wall Street Journal. Het plan is om met de iPhone rijkere klanten te trekken in de Chinese steden, waar een mobiele telefoon een statussymbool is.

China Unicom Ltd. is met 141 miljoen abonnees (eind juli) de op één na grootste mobiele operator in China. Ze hebbeen een geavanceerder netwerk dan China Mobile Ltd., die met 498 miljoen klanten veruit de grootste mobiele operator ter wereld is. China Mobile is van plan om meerdere HTC-telefoons uit te brengen, waaronder één exemplaar met het Android-besturingssysteem. Ook willen ze 3G-telefoons van Samsung en Nokia in de strijd gooien tegen de iPhone. De nog veel kleinere operator China Telecom (42 miljoen klanten) is in gesprek met RIM en Palm om toestellen aan te bieden.

Wat de iPhone betreft heeft bestuursvoorzitter Chang Xiaobing van China Unicom gezegd dat er twee versies komen en dat het toestel in het vierde kwartaal in de winkel ligt. Klanten krijgen subsidie op het toestel, maar ze moeten wel genoegen ermee nemen dat de Wi-Fi-functie is uitgeschakeld. Dit is wettelijk verplicht in China.

Meer info: Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2009, 14:51
Categorie iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.