Boek: ‘The Innovation Secrets of Steve Jobs’

In het boek 'The Innovation Secrets of Steve Jobs' kun je leren hoe je de creativiteit van Steve Jobs ook zelf kunt toepassen in jouw bedrijf of vakgebied.

innovation-secretsHoe slaagt Steve Jobs er toch altijd weer in fantastische nieuwe producten zoals de iPad te creëren? Wie van de meester zelf wil leren, kan helaas geen boeken van Steve Jobs vinden waarin hij zijn geheimen onthuld. Maar er zijn wel auteurs die goed hebben opgelet hoe Steve Jobs projecten aanpakt, producten presenteert als wonderbaarlijk nieuws en bij lanceringen de spanning op de juiste manier weet op te bouwen. Auteur Carmine Gallo schreef eerder al het boek ‘The Presentation Secrets of Steve Jobs’. Nu heeft dezelfde auteur een boek uitgebracht met de titel ‘The Innovation Secrets of Steve Jobs’. Het boek beslaat 256 gedrukte pagina’s (in boekuitgave) en beschrijft de manier waarop Steve Jobs denkt en nieuwe producten tot een succes maakt.

In het boek lees je ook hoe anderen de aanpak van Apple hebben gevolgd om succesvol hun producten te lanceren. Voorbeelden die daarbij voorbij komen zijn de Flip-videocamera en de schoenensite Zappos.com. Gallo bespreekt Jobs niet als een onbereikbaar genie, maar geeft aan hoe nieuwe ideeën binnen Apple ontstaan en hoe ze uiteindelijk uitmonden in nieuwe producten. Die ideeën kun je zelf toepassen in je eigen bedrijf of vakgebied. Het gaat dus meer om inspiratie en jezelf tot actie aanzetten. Opvallen is dat ‘The Innovation Secrets of Steve Jobs’ niet in de iBookstore te vinden is. In de Kindle Store kun je het boek kopen voor $13,79 en in de Nook Store betaal je $13,75. De hardcover-versie kost $18. De Kindle iPad-applicatie voor het lezen van de ebook-versie is gratis in de App Store te vinden.

‘The Innovation Secrets of Steve Jobs’ is – heel Amerikaans – gebaseerd op zeven principes die Jobs zou hanteren. Jobs heeft een revolutie teweeg gebracht in muziekdistributie, mobiele telefonie en het publiceren van boeken, betoogt de auteur. En jij kunt dat ook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2010, 17:34
Categorie Apps
Onderwerpen creativiteit, innovatie, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.