AT&T is uitverkocht, Apple heeft nog voorraad

Het eerste iPhone-weekend is redelijk succesvol gebleken, maar Steve Jobs' grote droom van een totale uitverkoop is niet uitgekomen. AT&T meldt dat zij door de hele voorraad heen zijn, maar bij veel Apple Stores verspreid over de US is de iPhone nog gewoon te koop.

Vincent Nguyen van collega-website MyItablet.com met zijn nieuwe iPhoneHet eerste iPhone-weekend is voorbij, dus tijd om de balans op te maken. De zo door Steve Jobs’ gehoopte uitverkoop is helaas niet geslaagd, al betekent dat zeker niet dat de verkoop geen succes is geweest. AT&T meldt namelijk dat al haar winkels de complete voorraad hebben verkocht en ook de eerste Apple Stores laten inmiddels rode balletjes zien.

AT&T-woordvoerder Mark Siegel meldt op MSNBC.com dat alle 1800 AT&T-winkels de hele voorraad kwijt zijn, maar wil geen hoeveelheden noemen. Daarmee is de iPhone-verkoop in het eerste weekend toch een groot succes te noemen, zeker gezien het feit dat de iPhone voor het stevige bedrag van $500 dollar plus een tweejarig abonnement moet worden aangeschaft.

Bij 63 Apple Stores (van de 164 verspreid over heel Amerika) kun je inmiddels ook niet meer voor een iPhone terecht, want ook daar zijn momenteel de voorraden op. Vooral in California, de staat waar ook het hoofdkantoor van Apple staat, zijn vrijwel alle Apple Stores uitverkocht. Uit alle berichtgeving van dit weekend blijkt ook dat mensen vooral het $100 dollar duurdere 8GB-model kiezen en veel minder voor de 4GB-iPhone.

De verkoop mag dan soepel zijn gegaan, met overal lange rijen en meer persbelangstelling dan voor welk gadget dan ook, de activatie van de iPhone heeft voor veel mensen de nodige hoofdbrekens gekost. De Apple Support-forums worden werkelijk overspoeld met klachten over mislukte activaties van het AT&T-abonnement en zowel Apple als AT&T hebben hun handen vol aan het alsnog activeren van nieuw gekochte iPhones. Dat mag best zuur worden genoemd als je na uren- of zelfs dagenlang in de rij te hebben gezeten thuiskomt met je verworven iPhone en je er vervolgens niets mee kunt omdat AT&T niet meewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2007, 10:20
Categorie Providers
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.