Apple: ‘Vraag naar nieuwe iPhones is onvoorstelbaar’

Apple noemt de vraag naar de nieuwe iPhones "onvoorstelbaar". In veel winkels zijn bepaalde modellen nu alweer uitverkocht

oberhausen klippelEerder vandaag begon de verkoop van de iPhone 5s en iPhone 5c in een eerste groep landen, iets dat zoals afgelopen jaren leidde tot lange rijen en iPhone-modellen die al snel uitverkocht bleken te zijn. Inmiddels heeft Apple op de verkoopstart gereageerd tegenover AllThingsD. Een woordvoerder zegt dat Apple de interesse in de nieuwe iPhones “onvoorstelbaar” vindt, en dat sommige modellen nu alweer compleet zijn uitverkocht of beperkt beschikbaar zijn.

De exacte uitspraak van Apple vind je hieronder:

Demand for the new iPhones has been incredible, and we are currently sold out or have limited supply of certain iPhone 5s models in some stores.

Hoeveel iPhones er tot nu toe zijn verkocht maakte Apple nog niet bekend. Ervaring leert dat Apple zulke aankondigingen vaak bewaart voor de maandag na de verkoopstart. Op het moment kunnen de cijfers sowieso nog flink groeien: de verkoop is nog maar een paar uur bezig in de Verenigde Staten, één van Apple’s grotere afzetmarkten.

Vanmorgen bleek dat de iPhone 5s vrij beperkt beschikbaar was in Europese landen. Veel Nederlanders gingen naar Oberhausen om de iPhone 5s te kopen, maar vrij snel bleken de tickets voor het nieuwe gouden model allemaal al uitgedeeld te zijn. Later werden mensen naar huis gestuurd omdat er geen iPhones meer waren. In Keulen was de iPhone 5s na korte tijd ook niet meer leverbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2013, 17:58
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.