‘Apple moet kleine verbeteringen aan iPhone doen’

Volgens Fortune moet Apple oppassen dat ze niet teveel functies en overbodige details in de iPhone stoppen. Het is beter om met kleine, vrijwel onzichtbare tweaks de gebruikerservaring nog beter te maken. Maar ja... dan heb je geen spannend verhaal.

iPhone babyFortune heeft een interessant artikel over de tekortkomingen van de iPhone en de maatregelen die Apple daarbij moet nemen. Volgens Fortune-blogger Brian Caulfield maakt Apple ook wel eens fouten: de iBook uit 1997 in blauw, oranje en groen zag er lomp en absoluut niet cool uit. Aan de vooravond van de nieuwe iPhone-introductie moeten we volgens Caulfield niet vergeten dat het ook mis kan gaan.

Fortune haalde creatief directeur Mark Rolston van Frog Design erbij om uitleg te geven. Volgens Folston gaat het bij het iPhone-design niet om esthetisch ontwerp, maar om een oplossing voor een hedendaags probleem om een computing, communicatie en mobiliteit in één apparaat te verenigen. De reden waarom de iPhone toch zo mooi is, komt omdat het niet meer dan een glad blok is. “Als ik je de iPhone zou geven en erbij zou zeggen ‘Dit is een erg dure calculator van HP’ zou je het misschien wel geloven”, zegt Rolston. “Zou ik je vertellen dat dit het nieuwste van Nintendo is, zou je het ook slikken”.

Volgens Fortune is de grootste fout die Apple kan maken, om allerlei functies en details toe te voegen. De beste verbeteringen die Apple zou kunnen doen is om kleine en vrijwel onzichtbare tweaks te doen: betere synchronisatie, sneller dataverkeer. Dat levert alleen niet zo’n spannend verhaal op als Steve Jobs straks op het podium staat.

Via: Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2008, 9:00
Categorie Achtergrond
Onderwerp tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.