Apple en China Mobile toch weer in gesprek

China Mobile is weer eens in gesprek met Apple. Deze keer zijn de onenigheden over inkomstendeling uit de weg geruimd, maar problemen rond distributie, frequenties en prijs zijn er nog wel.

iPhone China MobileVolgens Reuters zijn er toch weer gesprekken op gang gekomen tussen Apple en mobiele operator China Mobile. Maandenlang lagen de gesprekken stil omdat de bedrijven het op belangrijke punten niet eens konden worden, terwijl Apple intussen in gesprek raakte met China Unicom. Volgens woordvoerster Rainie Lei zijn de grootste problemen nu uit de weg geruimd.

Het belangrijkste obstakel was het delen van inkomsten, wat voor Chinese bedrijven geen gebruikelijke gang van zaken is en dat voor Apple inmiddels ook niet meer de praktijk is. “Apple is no longer insisting on a revenue-sharing policy, so the biggest hurdle for China Mobile to bring in the iPhone has been cleared,” zegt Lei. “But there are practical issues still to be resolved.” Daarmee bedoelt ze onder andere de distributie, de werking op andere mobiele frequenties en de prijs. De huidige 16GB iPhone is met $499 tweemaal zo duur als het maandsalaris van de gemiddelde Chinees.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2008, 14:22
Categorie Providers
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.