Apple brengt iOS 4.1 beta 3 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 4.1 beta 3 uitgebracht voor ontwikkelaars met bijbehorende SDK.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios 41 beta 3Een week geleden bracht Apple de tweede beta uit van iOS 4.1 voor ontwikkelaars. Vanavond volgt een nieuwe beta: versie 3. Ook is er een bijgewerkte software development kit (SDK) beschikbaar voor ontwikkelaars die alvast apps willen maken voor de nieuwe iOS-versie. Vorige week werd door sommige ontwikkelaars nog gedacht dat de nieuwe beta het probleem met de proximity sensor oploste, al liepen de meningen daarover wat uiteen.

Dat de nieuwe beta zo snel na de vorige komt (normaal zit er 2 weken tussen) zou erop kunnen wijzen dat iOS 4.1 bijna klaar is voor de publieke release of dat er dringende bugs opgelost moesten worden. Een paar dagen geleden bracht Apple ook nog een preview van Xcode 4 uit voor ontwikkelaars.

Update: Momenteel is alleen ontdekt dat de ondersteuning voor oudere toestellen uit het Game Center is verdwenen. De iPhone 3G en tweede generatie iPod touch worden niet langer ondersteund, mogelijk vanwege performanceproblemen. Al eerder toegevoegd in iOS 4.1: ouderlijk toezicht (parental control) voor Game Center en FaceTime en ondersteuning voor Bluetooth AVRCP. Dit houdt in dat je de uitgebreidere mogelijkheden hebt om headsets, carkits en dergelijke te bedienen. Behalve het volume kun je ook vooruit en achteruit springen door muzieknummers via je Bluetooth-accessoire.

Via: @MickieF, @PhilipPlotnikov en MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2010, 1:02
Categorie Apps
Onderwerpen code, ios 3, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.