iphone_6_nfc_board_close

Nieuwe aanwijzingen voor NFC in iPhone 6

Er zijn nieuwe aanwijzingen voor NFC in de iPhone 6: het zou gaan om de PN65-chip van NXP.

Een schema van het Chinese reparatiebedrijf GeekBar wekte vorige week al de indruk dat de iPhone 6 een NFC-chip zou krijgen. Nu zijn er opnieuw aanwijzingen: uit een close-up foto is af te lezen dat er toch een NFC-chip aanwezig is.

Onderstaande foto toont een logic board voor de 4,7-inch iPhone 6. Het rode vierkantje geeft de locatie van de NFC-chip aan, terwijl het groene vierkantje het LTE-modem aanwijst.

iphone_6_nfc_board_close

Meer weten over NFC? Lees ons uitgebreide dossier NFC: Near Field Communication.

Het onderdeel dat ook op het schema van GeekBar voorkwam, was de PN65V. Dat zou verwijzen naar de NXP PN65, een NFC-chip die al in hedendaagse Android-toestellen wordt gebruikt. Documentatie van fabrikant NXP geeft aan dat de PN65-chip een afmeting van 5 x 5 millimeter heeft, met 32 aansluitingen. Door de logic boards van de iPhone 5s en die van de toekomstige iPhone 6-modellen te vergelijken werd duidelijk waar de chip zich dan zou moeten bevinden: in de rode vierkantjes op de foto hieronder. Deze component komt bij de iPhone 5s nergens voor.

iphone_6_nfc_board_both

Er wordt al jarenlang gesproken over NFC in de iPhone, maar het is tot nu toe bij geruchten gebleven. Concrete aanwijzingen zoals deze componenten zijn er niet eerder geweest. Toch is te begrijpen dat mensen ondertussen sceptisch zijn geworden: eerst zien, dan geloven.

Lees ook:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2014, 21:42
Categorie Geruchten
Onderwerp nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.