Voice Synth: vervorm en remix je stem met Nederlandse iPad-app

Voice Synth is een Nederlandse iPad-app waarmee je je stem kan opnemen en die kan mixen met allerlei effecten en presets. Zo kan je als een robot klinken, maar ook een harmonie van klanken samenstellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Voice Synth iPad headerVoice Synth is een Nederlandse vocoder voor de iPad en iPhone waarmee je je stem kan opnemen en totaal kan mixen. Je kan je eigen opname terughoren in andere toonhoogten, maar dat is nog maar het begin. Met een combinatie van keyboardtesten en allerlei effecten, kan je eigen uitspraken vermaken tot muzikale klanken of geluidseffecten. Je hoort het geluid live veranderen terwijl je aan de knoppen zit.

Volgens ontwikkelaar Qneo kan je de app bijvoorbeeld gebruiken om er lage filmtrailer-stemmen mee op te nemen, om te klinken als bekende popsterren, een robot, of als een close harmony-koor. Het begint allemaal met een eigen opname maken in de app, wat je doet door de record knop twee keer snel in te drukken. Daarna kan je aan de slag met schuifjes die je vaker op een vocoder vindt: samplers, shifters, distortion, vertraging, reverb en andere effecten.

In de App Store-omschrijving is te lezen dat Qneo meer dan een jaar lang de tijd heeft genomen om alle opties simpel in beeld te brengen en op een rij te zetten, zodat je niet met de nodeloze complexiteit van professionele vocoders en synthesizers te maken hebt. Toch mocht Voice Synth best een stappenplan voor beginners bevatten. Instructies kunnen nu alleen bekeken worden op de website van de ontwikkelaar. Ook zou een knop om je originele opname terug te luisteren en opnieuw te beginnen, welkom zijn. Anders dan dat, verdient het lof dat Voice Synth al haar functies op één scherm samenpakt. In de onderstaande trailer wordt gedemonstreerd wat voor ‘n mogelijkheden je uit de app kan halen. Opnames kunnen opgeslagen en gedeeld worden via e-mail als .m4a-bestand.

Downloaden: Voice Synth (€3,99, introductieprijs, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 1:33
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen gps, spraak, synthesizer, tracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.