Emotizer: na foto’s en berichten nu ook je gevoelens met anderen delen

Emotizer is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone dat draait om het delen van je gevoelens. Een gevoel geef je aan in een kleur, een pictogram van een oorzaak voor je gevoel en eventueel een omschrijving.

Emotizer iPhone iPod touch gevoel delenNa het delen van berichten, foto’s en de muziek die je luistert, verschijnen er langzaam steeds meer apps om iets diepers te delen: gevoel. In de applicatie Path kan je al met verschillende emoties reageren op berichten van anderen en in het Weer & Verkeer praatje gaat het meer om jouw mening bij het weer dan het weer zelf. Het eveneens gloednieuwe Emotizer doet niks anders dan je gevoelens laten delen met vrienden. Uit een groot veld met kleuren kies je het gevoel dat het meest bij je past.

Oranje linksboven staat voor woede. Rood er even onder voor angst, en in een lichtere variant ernaast voor zorgen. Geelgroen staat voor interesse en als je groenblauw selecteert, ben je vooral zelfverzekerd. De kleur van teleurstelling is paars en kalmte is lichtblauw. Het is maar goed dat de betekenis van een kleur wordt vermeld zodra je er op drukt, want met 24 opties zijn er heel wat gevoelens waar je voor uit kan komen. Nadat je de kleur hebt aangegeven, kun je met een pictogram opgeven waarvoor je het voelt. Van alles? Internet? Werk? Sport en spel? Een evenement of toch het weer? Een beschrijving van maximaal 200 tekens maakt je gevoel helemaal begrijpelijk. Voor jezelf als je terugkijkt, maar ook voor vrienden die je volgen.

Je kan vrienden toevoegen in Emotizer aan de hand van de contactenlijst van de iPhone en Facebook, waarmee je eveneens kan inloggen als je geen nieuw account aan wilt maken. De gevoelens van vrienden kan je erop naslaan in het middelste tabblad: eFriends. Een mogelijkheid om een reactie achter te laten op iemands gevoelige bericht ontbreekt natuurlijk niet. Met de eSearch-functie kan je de gevoelens van vrienden doorzoeken op emotie, categorie en periode. Met de knop Reset rechtsboven, tover je alle resultaten weer tevoorschijn.

Je hoeft iets dat zo intiem is als je gevoelens niet perse te delen met anderen in Emotizer. In het tweede tabblad zie je eigen uitspattingen onder elkaar, gerangschikt op chronologische volgorde met het nieuwste gevoel bovenaan. Ook dat tabblad kan je op dezelfde manier doorzoeken. Grappig is de eTone-knop in het eigen en vriendenoverzicht. Daarmee worden de kleuren van de gevoelens als een melodie achter elkaar gespeeld. Een dagboek van je emotie vind je in het tabblad dat je naam draagt. In een cirkel zie je daar de kleuren van je meest getoonde emoties. Met een druk erop zie je het totale aantal emoties, soort emoties en categorieën dat je hebt doorgegeven. Op dezelfde pagina kan je ook zien welke lintjes je verdiend hebt met de app en hoeveel vrienden je hebt. Het laatste tabblad, eMap, laat de locaties van je gevoelens op een Google Maps-kaart zien.

Het delen van een gevoel is natuurlijk niet zo’n gemeengoed als het delen van een foto waar je trots op bent of een bericht over het televisieprogramma dat je bewondert. Het is nog maar de vraag in hoeverre Emotizer aanslaat. Aan de uitwerking van de applicatie zal het niet liggen. Die is uitstekend.

Downloaden: Emotizer (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 15:57
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.