Update voor Fring: videochatten met onbekenden in Playgrounds

Fring, een iPhone-app waarmee je gratis kan bellen en berichten, heeft een update gekregen waarin je met drie onbekenden samen kan videochatten. De functie heet Playgrounds en voert meteen de hoofdmoot.

Fring iPhone iPad videochatten PlaygroundsFring, een gratis programma waarmee je gratis andere mensen kan bellen en berichten sturen, heeft haar mogelijkheden voor videochatten in groepen fors uitgebreid. De noviteit in de nieuwste update heet Fring Playgrounds en laat je met drie vrienden of volstrekt onbekenden van over de gehele wereld met elkaar videochatten. Fring zet hoog in op de nieuwe functie. Het vormt nu zelfs de hoofdmoot van de applicatie.

Bij binnenkomst in de app kom je meteen in het overzicht van actieve Playgrounds. Gebruikers kunnen zelf een onderwerp aansnijden. In het overzicht treft je een preview van het beeld in het gesprek, het onderwerp en de naam van de oprichter van de chat. Daaronder staat ook nog hoelang het gesprek al bezig is.

Fring update groepsgesprekkenWe hebben een paar gesprekken getest en waren niet de enige die de update testten, vermoeden we. In de meeste videochats werd geen woord gesproken. Na een tijdje gaat het beeld op een privacy-filter en wordt het moeilijk om te zien wat er gebeurt. Het vervagen van het beeld als er niet wordt gesproken, lijkt een goede manier om vervelende (of misschien wel gewenste) seksuele voorvallen te voorkomen. Als je een gesprek verlaat, vraagt Fring of je vrienden wil worden met de personen waarmee net is gechat.

Overigens is videochatten niet alleen voorbehouden aan toestellen met een front-facing camera. Oudere toestellen laten beelden zien door de andere camera. Het videobellen in de Playgrounds in gratis en een gesprek start snel op. Wel zagen we regelmatig een waarschuwing van een langzame verbinding aan de overkant.

Downloaden: Fring (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=-N7nP668y_Q

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2011, 16:07
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bellen, fring, gratis sms'en, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.