Topo GPS voor iPhone vernieuwd met buitenlandse kaarten

Nederlandse kaartenapp Topo GPS voor iPhone en iPad heeft nu een nieuwe interface, een OpenStreetMap wereldkaart en een ingebouwde camera.

topo gpsKaartenapp Topo GPS is na een update grondig vernieuwd. Zo heeft de GPS app een nieuw ontwerp, een nieuwe wereldwijde OpenStreetMap kaart en een ingebouwde camera. Ook heeft Topo GPS nu een zoekfunctie om adressen te vinden en kun je routes voortaan delen via Facebook en Twitter. Topo GPS maakt gebruik van de Topografische kaart van Nederland van het Kadaster, en deze kaart heeft een schaal van 1:25.000. Daardoor kun je jezelf met deze app zonder internetverbinding lokaliseren op kaarten waarop huizenblokken, landsoorten en soorten wegen zichtbaar zijn.

Door het nieuwe ontwerp is het uiterlijk van de app nu in lijn met iOS 7 en heeft de app een overzichtelijk menu met de belangrijkste functies. Dit menu kun je oproepen door rechtsboven op de drie puntjes te tikken. Er verschijnt dan een transparante balk met de verschillende tabbladen. Hier vind je ook de nieuwe camera-functie, waarmee je foto’s aan waypoints en routes kunt toevoegen. Alle foto’s die je maakt worden automatisch in fotoalbum opgeslagen. Waypoints zijn overigens de punten waarmee je fiets- en wandelroutes kunt uitstippelen. Om een waypoint aan te leggen houd je een punt de kaart langer ingedrukt, ongeacht of je op een weg bent of niet. Naast het werken met waypoints kun je je ook beroepen op de 300 routes die al in Topo GPS voorhanden zijn.

Topo GPS adamtopo gps route

Na de update heeft de app tevens een hoogtemeter en werkt met zogeheten dashboards; drie verschillende panelen voor wandelen, fietsen en coordinaten bepalen. Je schakelt tussen deze panelen door in het onderste transparante menu te vegen. De toegevoegde OpenStreetMap kaart van de hele wereld is beschikbaar als in-app aankoop van €4,99. De app schakelt automatisch tussen de Nederlandse Topografische kaart en de OpenStreetMap kaart als je routes uit het buitenland laadt of plekken in het buitenland zoekt. Ook nieuw: in datzelfde transparante menu onderaan staan nu richtingspijlen, die de richting van een route aangeven.

Verder is het handig dat je in de instellingen voortaan “Downloaden kaarttegels alleen via WIFI” aan of uit kunt zetten. Als die optie aanstaat worden er geen kaarttegels via je mobiele netwerk gedownload, en dat scheelt een heleboel data. Tot slot goed nieuws voor Zuid-West-Nederlanders: Topo GPS heeft de kaarten van Zeeland en Noord-Brabant geüpdatet. Wil je de kaart van Topo GPS overigens offline hebben? Dat kan, maar let op: heel Nederland neemt 2 GB aan ruimte in.

Downloaden: Topo GPS (€3,59, OpenStreetMap €4,99, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2013, 9:46
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, Navigatie, open street map

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.