Sid Meier’s nieuwste game Ace Patrol nu al te downloaden

Sid Meier's nieuwste game Ace Patrol is vroeger dan gedacht te downloaden. Ace Patrol is een game met luchtgevechten in de Eerste Wereldoorlog.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sid meier ace patrol 2Sid Meier is al sinds de jaren tachtig een bekende naam op het gebied van videogames. Tot nu toe bracht Meier games eerst op andere platformen uit en volgde daarna pas de iOS-versie. Het gebeurde bijvoorbeeld bij Sid Meier’s Pirates! en ook met Civilization Revolution. Bij Sid Meier’s Ace Patrol is het helemaal anders aangepakt: deze strategiegame is van de grond af helemaal ontworpen voor iOS en maakt dan ook z’n debuut op de iPhone en iPad. Eigenlijk zou de game op 9 mei pas uitkomen, maar we zagen ‘m nu al in de Nederlandse App Store staan. Belgische gamers zullen nog even moeten wachten.

Ace Patrol is een strategiegame, waarbij sprake is van een andere unieke eigenschap: de game is gratis te downloaden en de eerste levels zijn daarna gratis te spelen. Er zijn in-app aankopen, in prijs variërend van bijvoorbeeld British Pack (€0,89) tot Aces Superpack (€4,49). In Ace Patrol moet je om beurten een gevechtsvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog besturen, waarvan de piloten beschikken over verschillende vaardigheden. Door meer missies uit te voeren doen ze meer ervaring op. Je kunt ze promoveren naar een speciale rol. Er zijn meer dan 30 vliegtuigmodellen om uit te kiezen, die gedurende het spel beschikbaar komen. Uit de beschikbare vliegtuigen stel je je peloton samen en ga je om beurten gevechten aan met vliegtuigen van de vijand. Meer dan 120 missies, verdeeld over vier campagnes zijn beschikbaar. De Britse campagne is gratis te spelen, daarna moet je betalen. Gevechtsvliegtuigen van Royal Flying Corps en de Duitse Luftwaffe gaan de strijd met elkaar aan boven Brits grondgebied.

sid meier ace patrol

Je kunt op meerdere manieren spelen: alleen tegen een AI-tegenstander, twee spelers die het iOS-device doorgeven (hot seat) of asynchrone multiplayer via Game Center.

Sid Meier kondigde Ace Patrol vorige week aan, met de mededeling dat de officiële lancering op 9 mei zou volgen. De gamelegende is nauw betrokken geweest bij deze game vol luchtgevechten. Meier bedacht het concept, programmeerde mee aan de game en liet Ace Patrol vervolgens uitbrengen onder het label van 2K Games (van dezelfde club verscheen de afgelopen dagen de strategiegame Haunted Hollow). Dat is uitzonderlijk, want bij veel andere games is Meier alleen als adviseur betrokken, terwijl zijn naam wel op de titelpagina staat.

Downloaden: Sid Meier’s Ace Patrol (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Let op: de game is wel verkrijgbaar in de Nederlandse App Store, maar nog niet in de Belgische!

ace patrol

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 13:24
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.