iOS game-update: GvdW, Kingdom Conquest II, Amazing Alex Free en Undead Soccer

Het Nederlandse flipperspel Momonga Pinball Adventures is de iPhone- en iPad-game van de week op iPhoneclub.nl, boven Temple Run 2.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VR Amazing Alex Free iPhone iPod touchMisschien verwacht je het niet in de week dat het nu al razend populaire Temple Run 2 uitkomt, maar… Temple Run 2 is niet de Game van de Week. Niet omdat de game niet leuk is, maar omdat er een overtreffende trap is. Uit Nederland. Met een eekhoorn. En flippers! Verder in deze iOS game-update: Rovio Mobile heeft een gratis versie van Amazing Alex uitgebracht, Kingdom Conquest II verbindt online vechten aan bouwen en kaarten. En Undead Soccer? Die combineert twee formules die wel tot een succes moeten leiden, toch?

Amazing Alex krijgt gratis probeerversie

GU VR Amazing Alex Free iPhoneWij vinden het niet het meest opzienbarende spelletje van Rovio Mobile, de ontwikkelaar achter Angry Birds: Amazing Alex. Het spel waarin je stellages bouwt om een bal naar een mand te brengen elk level, is niet zo gek bijzonder ten opzichte van andere zwaartekracht-spellen. Het spel is dan ook flink minder populair dan de verschillende Angry Birds-delen of dan Angry Birds-opvolger Bad Piggies, die allemaal veel meer beoordelingen hebben gehaald dan de 96 stuks van Amazing Alex. Rovio zit niet bij de pakken neer en heeft nu een gratis versie uitgebracht. Daarin kan je zestien verschillende uitdagingen proberen vol planken, boeken, balletjes en mandjes.
Downloaden: Amazing Alex Free (gratis, iPhone, iOS 4.2+)

Kingdom Conquest II mengt drie genres

GU VR Kingdom Conquest IIEen bouwspel, een kaartspel en een online multiplayer-actiegame. De Japanse uitgever Sega combineert maar liefst drie genres in het gratis Kingdom Conquest II. Na een introductie van het vechtgedeelte, begin je aan het bouwen van een kasteel. Dat gebeurt in 3D-beelden die er wat serieuzer uitzien dan de meeste platte, cartooneske varianten in dit genre. Maar dat je begint met vechten, is niet voor niets. Dat gedeelte van de game is namelijk erg leuk afgewerkt. omdat de game zich er gedraagt als een 3D-actiegame waarin je loopt met de stick links en hakt met de knop rechts. Daarboven staan bovendien nog drie knoppen om aanvallen te ontwijken, een speciale aanval uit te voeren of te verdedigen. Het werkt als een trein en de grote lekkermaker om door te spelen, is dat je het gedeelte met maximaal drie andere online spelers samen kan spelen. Samen door de kerkers van het spel trekken om vijanden uit het veld te meppen dus. Op eigen kracht, maar ook op de kracht van de beesten die je ontgrendelt met de kaarten die je na het vechten spaart. Die hebben trouwens weer heel andere gevechten, als een traditionele Japanse RPG. Kingdom Conquest II is een rare wirwar, al te vaak opgehouden door een laadanimatie in beeld. Het online actiegedeelte is echter zo sterk, dat ook deel twee met gemak drie miljoen spelers aan zich moeten kunnen binden.
Downloaden: Kingdom Quest II (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Undead Soccer: speel eens een ondode aan

GU VR Undead Soccer iPhoneZombies én de favoriete volkssport in een allerlei Westerse landen. Als dat de App Store niet verovert… je hoort het de nette pakken bij uitgever Bulkypix zeggen. Jammer alleen dat ze niet echt hamerden op een al te beste afwerking. Ballen vegen in de richting van de bordkartonnen ondoden is een behoorlijk saaie bedoeling. Zeker in het begin, als de zombies nog niet echt willen opschieten en je je een ongeluk veegt zonder dat je in gevaar komt. Dat verandert na verloop van tijd natuurlijk wel: Undead Soccer is een gratis te downloaden game en dat betekent dat je power-ups uit tegenstanders krijgt, maar nog veel sneller power-ups kan verkrijgen als je er wat geld tegenaan gooit. Zo kom je bijvoorbeeld makkelijk aan kanonskogels om meerdere zombies tegelijk omver te beuken. Het is allemaal niet zo bijzonder. Tussen het ‘voetballen’ door, word je in stripstijl voorgesteld aan nieuwe vijanden en daarmee uitdagingen en als je echt doorspeelt, kom je zelfs terecht in zeven verschillende omgevingen. Wij zullen het niet zover schoppen swipen.
Downloaden: Undead Soccer (gratis, universeel, iOS 4.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=fm6iFzB2_tw

Game van de Week: Momonga Pinball Adventures

Game van de WeekWe kunnen uitgebreid beschrijven waarom het Nederlandse Momonga Pinball Adventures onze Game van de Week is geworden. Maar dat doen we al in een uitgebreid apart artikel mét eigen videoreview. Gaat dat lezen en zien!
Downloaden: Momonga Pinball Adventures (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2013, 23:25
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, kingdom, pinball, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.