MyTunesRSS geeft toegang tot muziek en films thuis

MyTunesRSS geeft toegang tot je muziek- en filmcollectie thuis, ook als je onderweg bent. De app is gratis en werkt via je browser.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mytunesrssMyTunesRSS heeft een update gekregen, met nieuwe knoppen om video’s af te spelen en een shuffle-knop voor afspeellijsten. MyTunesRSS is een applicatie waarmee je muziek kunt luisteren en video’s kunt kijken op je iPhone, zonder dat de mediabestanden daadwerkelijk op je toestel hoeven te staan. Je hebt met deze gratis applicatie je volledige iTunes-bibliotheek bij je en bent niet gebonden aan de opslagcapaciteit van je iPhone. Ook het synchroniseren van je iPhone is niet nodig, wanneer je nieuwe items hebt toegevoegd.


MyTunesRSS fungeert als mediaserver. Het stelt iTunes-bibliotheken beschikbaar op een lokaal netwerk of op internet. Toch heb je geen iTunes nodig, want MyTunesRSS kan ook met mappen overweg: je stelt in welke map in de gaten moet worden gehouden (‘watch folder’) en hebt daarna vanaf je iPhone toegang via een webbrowser. Met de zoekfunctie vind je binnen een paar seconden een specifiek nummer.

De naam MyTunesRSS wekt misschien wat verwarring, omdat je de indruk krijgt dat het om nieuwsfeeds op websites gaat. Maar rss-feeds zijn voor nog veel meer doeleinden te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld rss-feeds maken van een afspeellijst, een album, een artiest of een zoekresultaat. Op die manier werken ze als een slimme afspeelijst, waarbij je van tevoren de condities hebt bepaald. Mocht je eigen muziekcollectie tekort schieten, dan zit er ook een functie in om willekeurige, royaltyvrije muziek af te spelen.

MyTunesRSS is gratis te downloaden en werkt met encryptie om te voorkomen dat anderen toegang tot jouw mediabibliotheek krijgen. Ook stelt de ontwikkelaar een API beschikbaar voor anderen die de MyTunesRSS-functionaliteit in hun eigen app willen inbouwen.

Downloaden: MyTunesRSS (gratis)

Om deze oplossing te kunnen gebruiken heb je desktopsoftwrae nodig. De ontwikkelaar biedt een 30-dagen testversie en een demo-account aan. Maar om het ook na 30 dagen te kunnen gebruiken moet je voor €17,85 de desktopsoftware aanschaffen. Onze excuses dat dit eerder niet in het bericht stond vermeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 19:00
Categorie Muziek
Onderwerpen multimedia, muziek
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.