Momonga Pinball Adventures: Nederlands avonturenspel voor iOS

Momonga Pinball Adventures van Nederlandse ontwikkelaar Paladin Studios combineert het beste van avonturen- en flipperspellen.

MomongaFlipperspelletjes zijn er op de iPad genoeg, maar het Nederlandse Momonga Pinball Adventures zit zo bijzonder in elkaar, dat je de game eigenlijk niet bij zijn concurrenten zou moeten scharen. Momonga wisselt de grote pinballkasten namelijk om voor kleine, natuurlijke gebieden, waar je doorheen moet reizen door de rondrollende hoofdrolspeler met twee flippers te lanceren. Door opdrachten te vervullen reis je steeds dieper het level in, waarmee het verhaal achter de game ook nog eens voortzet. Momonga Pinball Adventures voelt hierdoor meer aan als een avonturenspel, waarin je rondreist op een iets afwijkende manier.

Nagenoeg ieder flipperstukje in Momonga bestaat uit een puzzel. Je moet potten breken, schakelaars overhalen, over drukplatformen rollen en soms ook zo snel mogelijk een langzaam dichtrollende deur binnenschieten. Je krijgt uiteindelijk zelfs baasgevechten, waarbij je op het goede moment tegen de juiste zwakke plek moet botsen. Er zijn in totaal negen levels, maar die houden je wel een tijdje bezig: in ieder level zitten namelijk meerdere uitdagingen verstopt.

Momonga 2

Bij alleen flipperen blijft het in Momonga echter niet: tussen de pinballschermen moet je af en toe ook rondvliegen, iets dat je doet door de iPad naar links of rechts te tilten. Tijdens je vlucht pak je zoveel mogelijk muntjes op, om je score te verhogen. Heel diepgaand zijn de vliegsegmenten niet, maar ze geven je wel dat beetje ademruimte dat soms tussen moeilijke stukken in nodig is.

Downloaden: Momonga Pinball Adventures (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2013, 19:37
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp pinball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.