iPhone-applicatie van Wall Street Journal krijgt betaald nieuws

Wall Street Journal gaat geld vragen voor bepaalde artikelen in de applicatie WSJ Mobile Reader. Tot nu toe waren de nieuwsberichten allemaal gratis te lezen, ook de berichten waar je op de website voor moest betalen.

wall street journalTot nu toe kon je de WSJ Mobile Reader gratis raadplegen, maar vanaf 24 oktober gaat dat veranderen. Om de inhoud te kunnen lezen moet je een apart abonnement afsluiten. De applicatie zelf blijft gratis en een deel van de artikelen blijft ook gewoon leesbaar, maar voor de premium content zul je moeten betalen. Op de website WSJ.com is dat overigens al zo. Volgens managing editor Robert Thomson is dat het ook wel waard: “There is much value in being constantly and fully briefed, and our WSJ Mobile Reader offers that important service. Dow Jones journalism is delivered not daily – but minute-by-minute on a mobile device.” Om de betaalde dienst de moeite waard te maken zullen er nieuwe functies aan de WSJ Mobile Reader worden toegevoegd, zoals geavanceerde functies voor het opslaan en delen van artikelen, verbeterde marktdata, volgen van aandelen en personalisatiemogelijkheden.

Vanaf volgende week krijg je als lezer van WSJ Mobile Reader een berichtje dat er binnenkort een abonnement nodig is om de volledige inhoud te kunnen lezen. Wie voor 24 oktober een account aanmaakt of al eerder gebruiker was van de mobiele applicatie krijgt 90 dagen uitstel om te testen, voordat het abonnement daadwerkelijk is vereist. De mobiele applicatie van de Wall Street Journal is op dit moment verkrijgbaar voor de iPhone, iPod touch en Blackberry. Een mobiel abonnement kost $2 per week. Heb je al een online abonnement op WSJ.com of ben je abonnee van de papieren krant, dan betaal je $1 per week extra. Heb je al een abonnement op de papieren editie en de online editie, dan krijg je de mobiele content gratis.

Had je gedacht dat je de artikelen dan mooi op de mobiele website van WSJ gratis kan lezen: ook dat gaat stoppen. Op de website m.wsj.com is eveneens een abonnement nodig om de premium-artikelen te kunnen lezen.

Downloaden: WSJ – The Wall Street Journal Mobile Reader (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2009, 22:25
Categorie Diensten
Onderwerpen premium, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.