GhostGuitar: luchtgitaar spelen met de camera van de iPhone 4

Met GhostGuitar voor de iPhone 4 kun je luchtgitaar spelen met je telefoon. De frontale camera toont je op beeld en de bewegingen die je uitvoert, bedienen de gitaar op het scherm.

Ghost Guitar iPhone headerAfgelopen zomer berichtten wel al over het Nederlandse project om de Air Guitar Move op de markt te krijgen: een plectrum gekoppeld aan de iPhone waarmee je gitaar kan spelen. Nu is er een applicatie in de App Store die nog minder middelen nodig heeft om je gitaar te laten spelen op de telefoon. GhostGuitar gebruikt enkel de front-facing camera van de iPhone 4 om je te laten pingelen.

Het beeld van GhostGuitar bestaat uit twee onderdelen. De eerste ben je zelf, gezien vanuit de frontcamera. De tweede staat midden in het scherm en is de gitaar. Die bevat een pingel-gedeelte en vier akkoorden aan de bovenkant van het instrument. De techniek van de app heet Realtime Mobile Machine Vision. Die kan de coördinatie van je vingers zien en ziet op die manier of je vingers gepositioneerd zijn in de vorm dat je een akkoord speelt of dat je pingelt met snaren.

Er is een aantal standaardritmes in GhostGuitar voorhanden dat je kan aanzetten en op snelheid kan afstellen. Er is eveneens een mogelijkheid om je gitaarspel op te slaan en terug te bekijken en ook de akkoorden en het algemene gitaargeluid kunnen ingesteld worden.

Downloaden: GhostGuitar (€1,59, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=bPF135X0mes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 15:38
Categorie Muziek
Onderwerpen gitaar, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.