GhostGuitar: luchtgitaar spelen met de camera van de iPad 2

Gitaar spelen kan op de iPad 2 ook zonder gitaar. De applicatie GhostGuitar maakt gebruik van de front-facing camera van de iPad 2 en toont een gitaar in beeld dat je in de lucht kan bespelen.

GhostGuitar camera in actieJe kan de frontcamera van de iPad 2 gebruiken voor videogesprekken met FaceTime en om er zelfportretten mee te fotograferen, maar je zal het misschien met ons eens zijn dat de camera aan de voorkant niet bepaald de meest gebruikte functie van Apple’s tablet is. De nieuwe app GhostGuitar heeft een origineel gebruik voor het cameraatje. Je zet de iPad 2 voor je neer en je kan er naar hartelust mee luchtgitaren.

Het beeld van GhostGuitar bestaat uit twee onderdelen. De eerste ben je zelf, bezien vanaf de frontcamera van de iPad 2. De tweede staat midden in het scherm en is de gitaar. Die bevat een pingel-gedeelte en vier akkoorden aan de bovenkant van het instrument.

De techniek van het spel heet Realtime Mobile Machine Vision. Die kan de coördinatie van je vingers zien en ziet op die manier of je vingers gepositioneerd zijn in de vorm dat je een akkoord speelt of dat je pingelt met snaren. Er is een aantal standaardritmes dat je kan aanzetten en op snelheid kan afstellen. Ook de akkoorden en het algemene gitaargeluid kunnen ingesteld worden. Er is eveneens een mogelijkheid om je gitaarspel op te slaan en terug te bekijken.

Downloaden: GhostGuitar (€1,59)

https://www.youtube.com/watch?v=bPF135X0mes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 14:39
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.