Fotostream-alternatief Everpix kan hele albums delen

De online foto-opslagdienst Everpix heeft nieuwe deelmogelijkheden gekregen voor de iPhone en iPod touch. Je kan nu foto's en hele fotoalbums doorsturen naar Facebook, Twitter of ouderwets per e-mail.

Everpix fotostream-alternatief voor iPhoneDe betrekkelijk onbekende applicatie Everpix, een dappere strijder tegen de Fotostream-functie die Apple zelf aanbiedt, heeft een aardige update gekregen. Die voorziet de applicatie van de deelopties waar het in de oorspronkelijke app nog aan ontbrak. Je kan zowel foto’s als gehele fotoalbums die de applicatie slim uit zichzelf maakt, doorsturen naar een e-mailadres, Facebook, Twitter en als link naar een Everpix-fotopagina.

Het zijn die zelfbeheerde fotoalbums die Everpix zo bijzonder maken. De applicatie kan al langer foto’s vanaf je iPhone, Instagram, Flickr, Picasa, Facebook en je e-mail importeren en online synchroniseren. De toepassing kijkt dan uit zichzelf welke foto’s qua tijdstip en locatie bij elkaar horen. Maakte je een wandeling door een gebied en heb je in die twee uur wel tien foto’s geschoten? Everpix weet dat ze bij elkaar horen en zet ze in een apart album. Wel worden ze altijd per dag gesorteerd. Je complete fotocollectie kan je behalve de iPhone-app, ook vanaf je desktop benaderen via een gratis te installeren programma voor de Mac of pc.

Everpix automatisch syncenOnze grootste kritiek op de originele versie omvatte twee dingen: je kon foto’s niet verwijderen en de deelmogelijkheden waren zo beperkt, dat Everpix zich meer als eindbestemming dan als handige cloud-schijf gedroeg. Aan dat eerste is helaas niks veranderd. De deelmogelijkheden zijn wel toegenomen: je kan zowel losse foto’s als de fotoalbums delen. Voordat je het versturen (elegant in-app verzorgd) doorzet, kan je een selectie van foto’s maken die je wel of niet wil doorzetten. Op Facebook worden de foto’s in een album geüpload, via Twitter deel je een link naar de Everpix-pagina van je selectie (die je ook kan kopiëren als link of openen in Safari) en verstuur je de foto’s per e-mail, dan worden ze als een grote strook afbeeldingen weergegeven, waarbij je alle foto’s apart kan opslaan. De omschrijving van de upload kan je altijd aanpassen. Helaas kan je niet foto’s van meerdere dagen tegelijk doorzetten.

Downloaden: Everpix (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 20:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotoalbum, fotostream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.