Fotoring: iPhone-app maakt stroken van foto’s

Fotoring is een leuke, kleine iPhone-applicatie waarmee je foto's in een lange horizontale of verticale strook kan zetten. In combinatie met de app Halftone kan je zo bijvoorbeeld stripverhalen maken op de iPhone.

Fotoring iPhone iPod touch strook van foto'sMisschien ken je ze wel: de lange reeksen van foto’s en schetsen onder elkaar op de humorsite 9GAG of op verschillende weblogs op Tumblr. Fotoring is een applicatie voor de iPhone waarmee je die ‘torens’ kan maken. Je selecteert maximaal tien foto’s uit je fotoalbum. Die worden onder of naast elkaar gezet in een grote strook van ten hoogste 3000 pixels lang. Vervolgens bepaal je de volgorde van de foto’s en stel je eigenhandig de toren samen.

We snappen dat Fotoring lang niet voor iedereen geschikt zal zijn, maar Fotoring vervult wel een gat in de markt. In combinatie met de bekende applicatie Halftone wordt het nu bijvoorbeeld mogelijk om relatief eenvoudig een eigen stripverhaal te maken.

Je kan de resultaten in Fotoring opslaan in de fotoalbum en meteen delen via e-mail, Twitter, Facebook en Tumblr. Daarin ligt de limiet op 3000 pixels; in het fotoalbum wordt het resultaat opgeslagen in de grootte van de foto’s bij elkaar. Update 1.1 is daarnaast alweer aangekondigd van Fotoring. Die zal integratie met Camera+ bieden waarin je dan de foto’s kan bewerken. De bovenstaande video laat versie 1.1 alvast zien.

Downloaden: Fotoring (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2012, 15:15
Categorie Fotografie en video
Onderwerp tumblr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.